Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dissabte, 3 d’abril del 2010

Divendres sant a la torre de Font de Quinto

Com cada festivitat del Divendres Sant, els campredonencs i les campredonenques solen fer una excursió massiva a la torre de Font de Quinto. Aquesta tradició continua després d'anys i panys. És el dia de la farigola, ja que moltes famílies s'hi solien desplaçar per collir aquesta planta olorosa tan típica de les nostres terres. També és el dia de l'abadejo, ja que és el menjar habitual que acompanya la majoria de taules.
Enguany a la torre ens trobàvem amb dos novetats importantíssimes. D'una banda, l'acurada restauració del monument medieval, que havia estat una reivindicació històrica de la societat campredonenca. Des de Soldevila, havíem estat moltes dècades lluitant per aquesta necessària dignificació del patrimoni medieval campredonenc, després d'anys d'absoluta desídia per part de les administracions pertinents, que no li van voler donar solució a una autèntica vergonya col·lectiva com era el deplorable estat de preservació de la torre templera i de la Casa del Prat. Sortosament, de la mà de la Conselleria de Cultura de la Generalitat, que dirigeix el republicà i independentista Joan Manel Tresserras, s'ha pogut acabar amb anys de menyspreu al patrimoni medieval local. Hem d'agrair la tasca del delegat de cultura a les Terres de l'Ebre, Xavier Vega, que va aconseguir amb molt d'empeny tirar endavant un projecte anhelat per la ciutadania campredonenca.
Seguidament, des de la regidoria de turisme, que regenta l'igualment independentista Ricard Forés, s'ha tirat endavant el projecte d'interpretació de la torre. Soldevila hem estat en tot moment en col·laboració amb els dissenyadors dels panels informatius i hem aportat el nostre granet de sorra, d'un projecte que considerem essencial per la dignificació del monument. També hem participat en la traducció dels textos a l'anglès, a més d'aportar nombroses dades històriques. Agraïm igualment a l'amic regidor, Ricard Forés, el seu interès en aquest projecte, que va ser altament reclamat per Soldevila.
Per suposat, tenim molts més projectes en ment per continuar potenciant el nostre patrimoni històric, que, de la mà d'ERC, està ressorgint i agafant nous vols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada