Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

diumenge, 28 de desembre del 2008

Un projecte polític i social per a Campredó

Amb aquest post voldríem saludar tots els/les campredonencs/ques, i tots/es els i les visitants. Endeguem aquest bloc perquè creiem fermament en les noves tecnologies com a mitjà de difusió del nostre ideari, i per contribuir a la important tasca blocaire del nostre poble, la quarta població quant a nombre de blocs de les Terres de l'Ebre, només superada per viles veïnes molt més grans com Tortosa, Amposta o Flix.

Voldríem reivindicar el model de poble pel qual estem treballant des del Grup de Suport a ERC de Campredó, ja que ens trobem en un moment excel·lent d'activitat gràcies a la nostra motivació envers la transformació de Campredó. Ens felicitem que durant els darrers anys s'han aconseguit solucionar dos greus mancances estructurals: la construcció d'uns nous col·legis públics (les antigues instal·lacions no eren dignes d'un sistema educatiu modern) i la restauració dels edificis templers medievals que estaven en situació completament ruïnosa. El republicà Xavier Vega ha estat justament al capdavant en el moment d'endegar aquests projectes imprescindibles per al progrés col·lectiu, primer en el departament d'educació de la Generalitat i després en el de cultura. Aquestes dos importants apostes inversores per ensenyament i patrimoni han marcat un veritable punt d'inflexió que ens fan veure el futur amb un xic més d'optimisme. Fa molts d'anys que estem contribuint activament en el revifament social de Campredó amb l'organització de tota mena d'activitats relacionades amb l'àmbit de la cultura, l'educació, l'oci i les noves tecnologies. Creiem imprescindible la dinamització social, cosa que demostrem amb la nostra alta implicació en bona part del teixit associatiu local. Un fet molt positiu és que hem aconseguit bastir la complicitat de moltes persones pertanyents a associacions diverses que ens permeten tirar endavant actes culturals notoris i d'altres de caire més popular. Tenim ben present el projecte de desdoblament de la N-340 del Ministerio de Fomento que preveu dividir els nuclis urbans de Campredó i Font de Quinto/Raval del Pom, la qual cosa ens sembla totalment inadmissible ja que convertiria el nostre terme en dos veritables clots marginals. Evitar la construcció d'aquesta infraestructura que proposa el govern estatal del PSOE ha de ser la nostra lluita prioritària, ja que afecta directament al nostre futur col·lectiu.

D'altra banda, si esdevenim Entitat Municipal Descentralitzada podrem gaudir de joc polític per primera vegada en la història. Que quedi clar que no és allò a què nosaltres aspiràvem: esdevenir municipi, lluita a la qual hem dedicat molts esforços durant els darrers 18 anys i que els poders polítics han impedit. Malauradament, els tràmits envers la constitució de l'EMD s'han endarrerit moltíssim. Nosaltres ja vàrem fer públic el nostre neguit perquè no ens satisfà com ha portat el govern municipal tortosí tot l'afer EMD fins al dia d'avui. Uns tràmits que ens han de portar a la celebració d'un referèndum popular per a l'acceptació d'aquest nou règim de relació amb el municipi (una mena d'estatut municipal).

La nostra aposta com a grup també passa per la recuperació de la Fira que va celebrar-se durant dos anys i que malauradament va desaparèixer l'any passat. Prompte informarem de la nostra proposta per al 2009 al respecte, per a la qual també necessitarem la col·laboració del teixit associatiu campredonenc.

Tres eixos ben determinats marquen la nostra línia de treball actual: promoure el patrimoni medieval mitjançant un projecte de museïtzació, fer crèixer la implicació dels joves en la vida social local, i apostar per la dinamització de la vida escolar. Aquestes no són paraules buides, típiques de l'habitual propaganda partidista, sinó el veritable resum del nostre treball diari amb projectes que ja tenim en marxa.

La cohesió i consolidació del Grup de Suport d'ERC a Campredó és molt important per als nombrosos projectes que portem entre mans. Si aconseguim eixamplar-lo el podem convertir en la veritable plataforma de futur per a Campredó. Tenim un projecte polític, social i cultural de primer ordre, que pot transformar Campredó si comptem amb poder polític per realitzar-ho. Us convidem a tots i a totes a construir Campredó al nostre costat. I és que parafrejant l'estimat Oleguer Presas: tots plegats continuarem caminant cap a Ítaka!

Campredonencs i campredonenques, endavant les atxes!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada