Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dimarts, 11 d’agost del 2009

Lones municipals estripades a Campredó

Fa uns dies el periodista Gustau Moreno, en el seu bloc estel·lar de notícies La Marfanta, es feia ressò del fet que al nostre terme s'havien estripat les lones de l'ajuntament amb el nom Estem millorant Tortosa, en el marc de les obres que s'estan realitzant al camí de Font de Quinto-Mas de la missa. El propi Gustau atribuïa aquesta acció a la preservació de l'ideari segregacionista entre els campredonencs i les campredonenques. L'apunt en qüestió era el següent:
Les lones informatives que l'Ajuntament de Tortosa ha instal·lat per cobrir diferents obres al municipi no han agradat gens a Campredó. Així ho demostra la imatge que ens ha fet arribar un lector habitual del bloc, en què es veu com algú ha retallat la frase Estem millorant Tortosa, tot esgarrant el nom del municipi en almenys dues de les lones que hi ha en una obra d'un camí de Campredó. Ara només es pot llegir Estem millorant (...) Disculpeu les molèsties, tot i que al capdamunt dels tendals encara figura el nom complet i l'escut de l'Ajuntament de Tortosa.Aquest atac a les lones amb la imatge corporativa de l'Ajuntament tortosí és un símptoma clar que a Campredó encara no ha cicatritzat el procés segregacionista, i que Tortosa hauria de cuidar més els petits detalls, ja que una simple lona informativa pot ser interpretada com un intent homogeneïtzador per part de les autoritats municipals. D'altra banda, segons fonts de l'Ajuntament, la instal·lació d'aquests tendals a les obres que s'estan fent a tot el municipi de Tortosa no suposarà una despesa addicional a càrrec dels contribuents, ja que el consistori hauria acordat amb les empreses que serien les adjudicatàries dels treballs les encarregades d'assumir el cost de les lones. Amb tot, les lones tenen un disseny únic, fixat per l'Ajuntament, i per tant no hi figura el nom de cadascuna de les empreses que fan les obres.
No podem saber si han estat motius ideològics els qui han mogut als autors d'aquesta acció a estripar el nom de Tortosa, ja que pot ser també un simple acte de rebel·lia. El que sí sabem és que la identitat campredonenca és forta i que en les ments de molts/es ciutadans/es roman l'anhel d'esdevenir municipi, la qual cosa ens varen impedir mitjançant contínues pressions polítiques.

PD. La foto és del bloc de La Marfanta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada