Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dissabte, 12 de febrer de 2011

ERC-Campredó.... amb l'EMD

Els i les membres d'ERC-Campredó vam mostrar-nos molt actius/ves durant el procés de tramitació i aprovació de l'Entitat Municipal Descentralitzada. A través del nostre representant al Consell Assessor, Josep Esquerré, vam treballar a fons i vam fer tot un seguit de propostes i d'aportacions útils a la Comissió Gestora quant a l'àmbit financer, estructural i competencial, moltes de les quals van ser acceptades. Posteriorment, vam tenir una reunió transcendent a Campredó amb el Conseller de Governació de la Generalitat, l'independentista Jordi Ausàs, per tal d'explicar-li la idiosincràsia campredonenca, el nostre sentiment de poble, les nostres aspiracions, i la situació en què es trobava l'esmentada Comissió gestora. Nosaltres li vam fer palès el nostre malestar pel fet que no es convocava, ja que des de la coalició majoritària al govern tortosí no s'estaven fent els deures. En canvi, sí que es treballava amb destressa des de la Delegació de Governació a les Terres de l'Ebre del govern català, que dirigia l'amic rapitenc Carles Pasqual, que van fer una aposta decidida per l'EMD. L'estreta relació amb el Conseller Ausàs va donar els seus fruits, i l'EMD va ser aprovada pel govern català dintre del termini necessari.
Des de Tortosa no s'ha portat gaire pressa per posar-la en funcionament. Han anat al ralentí durant els esmentats mesos de tramitació, i també després de l'aprovació popular en referèndum per part de la ciutadania, el qual no va tenir una participació multitudinària precisament. Queda molta pedagogia d'explicació de l'EMD encara. La pobra participació demostra que no es va aconseguir entusiasmar la ciutadania. Hi ha qui ha tingut interès únicament en fer foto de partit, no en constituir-la fa mesos, cosa que hagués permès tenir-la en funcionament i tirar endavant el treball quotidià i polític que la nova administració permetrà. La seua actitud ha estat francament decebedora.
Nosaltres veiem l'EMD com una oportunitat. No culmina les nostres aspiracions com a poble, ni molt menys, però cal aprofundir en el seu funcionament. Quant al nostre projecte de poble, la nova administració, EMD, ens ha de permetre tenir més mecanimes per a la dinamització cultural, educativa, esportiva i social campredonenca. També gaudir de més recursos financers, tot i que també caldrà comptar amb la complicitat del govern tortosí de torn al respecte.
Campredó té moltes aspiracions. Ens han tallat les ales molts anys, massa, ara hem d'agafar el vol amb un govern de l'EMD amb empenta i iniciativa, que acabi amb anys de submissió a Tortosa.
A les properes eleccions municipals serà el primer cop que els campredonencs i les campredonenques podran exercir el vot directament. Fins ara, els partits majoritaris mai havien acceptat la voluntat democràtica quan no en sortien beneficiats. Ens cal un canvi de rumb quant a la manera de governar Campredó, també un canvi generacional que aporti noves idees i noves maneres de gestionar. Nosaltres, des d'ERC, hem estat treballant a fons. La nostra passió és Campredó...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada