Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dissabte, 5 de febrer del 2011

ERC-Campredó... amb el patrimoni templer

Les torres templeres són els veritables emblemes del nostre poble. Podem afirmar amb orgull que la ciutadania campredonenca, en el seu conjunt, ha reivindicat durant anys la necessària restauració d'uns edificis medievals de notable categoria estètica i històrica. Ha estat el viu retrat de l'anhel de tot un poble...
Des de Soldevila, en particular, hem tirat endavant nombroses campanyes reivindicatives al llarg d'aquests darrers 22 anys, que ens ha portat a la realització de dossiers explicatius, organització de conferències sobre el fenomen templer, responsabilitzar-nos del bloc www.campredotempler.blogspot.com, que intenta recopilar els diferents estudis sobre aquestes construccions templeres i altres aspectes patrimonials locals, instauració del dia del patrimoni...
Quant a ERC-Campredó, vàrem tenir un paper clau en el procés de restauració, mitjançant converses amb l'anterior Conseller de Cultura de la Generalitat, l'independentista Joan Manel Tresserras, i el Delegat de Cultura a TE, Xavier Vega, que permeteren finalment restaurar les torres després d'anys de reivindicació i de comprovar, malauradament, com s'anaven deteriorant progressivament.
Posteriorment, des de la regidoria de turisme de l'Ajuntament tortosí, que regeix el republicà Ricard Forés, s'ha tirat endavant el projecte d'interpretació de la torre de Font de Quinto, amb la col·locació de diversos panels informatius. Des de Soldevila realitzàrem la traducció dels panels a la llengua anglesa. En un futur aspirem a poder tenir una museïtzació, amb la inclusió de diversos audiovisuals i la creació d'algun personatge templer representatiu.
Des d'altres administracions, s'ha realitzat igualment unes obres excel·lents al voltant de la Torre de Font de Quinto, que han permès adequar els terrenys i que han quedat estèticament molt bé, la qual cosa ens complau d'allò més.
Ara estem treballant amb l'elaboració, precisament, de personatges templers en un altre àmbit festiu, i comptem amb la col·laboració d'un important artista local. També volem donar continuïtat a la visita guiada l'1 de maig, que va tenir una excel·lent rebuda l'any passat; alhora que continuarem difonent els valors templers i la importància dels edificis entre l'alumnat del col·legi campredonenc, també amb visites guiades i treballs educatius.
Un projecte de gran interès seria la restauració de l'entramat emmurallat al voltant de la Casa del Prat... aquest és un dels projectes més interessants en què estem treballant la gent de Soldevila i ERC.
La difusió de la marca Campredó Templer és cabdal per a tots nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada