Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dimarts, 4 d’agost del 2009

La Canonja està de festa: és nou municipi


Als i a les membres de Soldevila ens satisfà plenament la constitució del nou municipi de La Canonja, al Tarragonès. Els canongins i les canongines estan de festa, de la major, ja que a partir d'ara podran ser amos del seu propi destí, podran regir el seu ajuntament al seu gust, podran fer projectes de futur d'acord amb els seus interessos... seran com qualsevol altre poble dels Països Catalans, amb encerts i desencerts amb il·lusions i desil·lusions... Cal felicitar igualment el Conseller de governació de la Generalitat, el republicà Jordi Ausàs, per haver apostat per la via democràtica i del sentit comú, acceptant la veu d'un poble. El Consistori tarragoní mereix també el nostre reconeixement, ja que no han posat pals a les rodes sinó que han entès quina era la voluntat de la majoria de la població canongina, cosa que no sempre succeeix malauradament. No cal dir que molts campredonencs i moltes campredonenques hauríem volgut palpar aquest esperit democràtic quant al procés de constitució del municipi de Campredó, que els interessos econòmics i els endolls polítics varen tirar en orris.
Llarga vida al poble de La Canonja i la seua gent...

2 comentaris:

  1. No es podria tirar de nou un projecte per a una futura constitució de Campredó com a poble? Jo estic bastant descontent amb el que he llegit respecte a Campredó com a EMD... per què ens hem de conformar amb tant poc després de la lliuta que molts campredonencs van engegar per la independència del poble?

    ResponElimina
  2. Els i les membres de Soldevila vam lluitar moltíssim per la constitució de Campredó com a municipi. ERC va ser l'únic partit que el 1999, quan va entrar al consistori tortosí, va acceptar públicament l'opció campredonenca, la qual cosa ens satisfà moltíssim. La llei ara ens impediria tornar a començar el procés de segregació. Només ens podria salvar la voluntat política, com ha estat el cas de La Canonja. El consistori tarragoní ha acceptat democràticament la voluntat de la població canongina, i llavors la Generalitat ha donat via lliure. Tot aquest esperit contrasta amb l'actuació que va tenir Tortosa respecte a nosaltres. Quant a l'EMD, és una solució per tenir una mica d'autogovern i per jugar al joc polític, ja que, com a pedania, el joc polític està exclusivament en mans del dit de l'alcalde de Tortosa. No ens causa entusiasme, però és una alternativa al model pedania el qual tant hem combatut.
    Gràcies pel teu suport al bloc...
    salut i Visca la Canonja!!!

    ResponElimina