Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dissabte, 19 de setembre del 2009

ERC i l'acord per l'emd de Campredó

Dimarts 22 de setembre es tornarà a reunir la comissió mixta per la constitució de l'EMD de Campredó. Ja s'ha arribat a un acord definitiu entre els membres del consell assessor local i els representants dels diferents partits que formen el consistori tortosí. El proper pas és portar-lo al ple municipal de Tortosa a finals de setembre per tal que pugui ser aprovat, així com posar data de celebració d'un referèndum no vinculant al poble perquè la ciutadania pugui valorar aquest nou estatus de relació amb el municipi que proposem. Tot fa pensar que aquest referèndum, convocat des d'un ajuntament, no comptarà també amb la prohibició visceral del govern de l'estat, amb advocat falangista inclòs!!! Tot i que amb aquesta gent tan obstructiva mai se sap!!!
Des de la secció local d'ERC de Campredó ens sentim molt satisfets d'haver participat activament en el procés de negociació, durant el qual hem realitzat nombroses propostes i hem estat tothora al centre del debat, com a prova que ens trobem en un excel·lent moment organitzatiu, de motivació i de treball. Nosaltres ens hem pres molt seriosament aquest procés, i podem afirmar que hem aconseguit influir en alguns aspectes que consideràvem crucials, dels quals passarem a fer-ne cinc cèntims de manera esquemàtica i explicarem al poble detalladament quan s'escaigui.
Quant al tema del finançament de l'emd, que és òbviament allò que més sembla interessar la ciutadania campredonenca i tortosina, es tractava com sempre d'aconseguir un acord que satisfés les dos parts. La nostra proposta va ser que Campredó pogués rebre el 3'2% de l'IAE que es recapta al municipi, ja que en el nostre terme està instal·lat el recinte industrial més important de les comarques centrals dels Països Catalans, la qual cosa va ser finalment acceptada.
Pel que respecta al terme de la futura emd, no s'havia d'entrar en una discussió estèril: els polígons industrials formen part del territori de la futura emd campredonenca. Ens semblava francament fora de lloc i inadmissible la posició del grup municipal del PSOE, que proposava una permuta de terrenys en la qual, òbviament, sortíem greument perjudicats amb la mutilació del nostre terme històric. Malauradament, molts/es campredonencs/ques estem convençuts que les traves polítiques i administratives envers la nostra constitució com a municipi durant el procés de segregació 1990-2004 van ser per la situació al terme del polígon industrial Baix Ebre. No ens és fàcil d'entendre la raó per la qual a les institucions grans els costa tant acceptar el desenvolupament de les menudes. La relació Campredó-Tortosa té molts paral·lelismes amb la relació Catalunya-Espanya. De fet, una entitat municipal descentralitzada no deixa de ser un estatut municipal, una relació nova amb el municipi. Ja sabem com l'han jugada amb l'estatut de Catalunya! Amb l'emd de Campredó hem intentat que no fos així, si ens hem sortit o no ho veurem a l'hora d'aplicar-la.
Nosaltres apostarem pel sí a l'emd en el referèndum que s'ha de celebrar al novembre, probablement. Sabem que molts dels nostres seguidors i col·laboradors no són excessivament partidaris de l'emd, perquè tenen temor que sigui una renúncia a poder esdevenir municipi en un futur. No som el tipus de gent que renunciï als seus ideals de sempre, irrenunciables. Creiem que l'emd és una solució momentània, que ens ha de permetre deixar de ser una simple pedania i ens encamina a reestructurar-nos en relació amb el municipi. Ho direm amb veu alta tants cops com sigui necessari, perquè mai no ens amaguem de res. Els membres d'ERC de Campredó vàrem lluitar moltíssim quan calia per aconseguir el nostre municipi, que només traves polítiques força antidemocràtiques varen impedir. Com a exemple il·lustrador, hem pogut veure i celebrar com l'EMD de La Canonja passarà a ser el municipi més jove de Catalunya, gràcies a l'actitud democràtica del consistori tarragoní que ho ha acceptat. Amb Tortosa durant el procés no vàrem poder experimentar aquest tarannà democràtic.
Com ja hem denunciat en reiterades ocasions, no estem gens satisgets amb el fet que els tràmits per arribar a l'acord de l'emd hagin estat excessivament llargs, i no entenem la raó per la qual ha estat així ja que comptem amb el suport explícit del conseller de governació, l'independentista Jordi Ausàs, que ens havia demanat que s'accelerés per poder aprovar-se durant aquesta legislatura. D'altra banda, agraïm molt sincerament les aportacions del grup d'ICV i l'interès dels membres del consell assessor de Campredó.
Des d'ERC de Campredó continuarem amb el nostre treball en els àmbits cultural, esportiu, educatiu, juvenil, festiu, firal, etc., que està aportant molt dinamisme social al poble i, òbviament, protagonisme a la nostra formació. Convidem tots/es els i les campredonencs/ques a incorporar-se al nostre projecte. Els i les necessitem per tirar endavant tota l'amalgama d'activitats que tenim en ment. Amb L'EMD tenim una oportunitat que no hem de desaprofitar. I tornem a dir-ho sense embuts, ser municipi algun dia és l'objectiu dels nostres militants i de bona part de la ciutadania campredonenca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada