Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dijous, 17 de setembre del 2009

Informació periodística sobre l'emd de Campredó

Tortosa es compromet a convocar els referèndums de les EMD de Bítem i Campredó aquesta tardor

Els pobles de Campredó i Bítem són més a prop de convertir-se en entitats municipals descentralitzades (EMD). Però abans de convocar els referèndums que han de ratificar l'acord i d'enviar la proposta a la Generalitat, avui s'han de reunir les comissions mixtes de Jesús i de Bítem, i la setmana que ve, la de Campredó. En el cas de l'EMD de Jesús, la comissió es reuneix per donar llum verd a la fórmula de finançament que s'ha dissenyat per a totes les EMD. "És una bona proposta per a les EMD i per a l'Ajuntament. Quan les coses vagin bé aniran bé per a tothom i quan ens toqui estrényer-nos el cinturó, tots en serem corresponsables", ha assegurat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, qui s'ha mostrat convençut que d'aquesta manera es podran resoldre "definitivament l'encaix dels pobles amb el municipi d'una manera profitosa, tal com ho ha estat Jesús".
En aquest sentit, una vegada aprovats definitivament els convenis, en els propers dies es farà el mateix a les corresponents comissions informatives de l'Ajuntament. A finals de setembre s'ha previst la celebració d'un ple extraordinari per renovar el conveni de Jesús i aprovar els de Bítem i Campredó. Simultàniament a l'exposició pública dels convenis, l'Ajuntament iniciarà el procés de consulta popular als dos pobles, que segons el govern de Tortosa podria celebrar-se a finals del mes d'octubre o en els primers dies de novembre. L'alcalde de Tortosa ha volgut precisar que tot i que aquests referèndums no són vinculants, el compromís del govern "és que ho siguin, i que Bítem i Campredó siguin EMD si els seus ciutadans ho volen".
Superats tots aquests tràmits, l'Ajuntament de Tortosa trametrà els dos expedients a la Generalitat perquè els resolgui, tot i que el conseller de Governació, Jordi Ausàs, va advertir que primer es tramitarà la creació de l'EMD de Campredó, i més endavant la de Bítem. L'alcalde ha reconegut que el govern català té pendents de resoldre vora un centenar de peticions de constitució d'EMD, però que molt poques tenen l'entitat i la població de les Bítem i Campredó.

Del blog La Marfanta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada