Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dijous, 6 d’agost del 2009

Ni estatuts, ni constitució: Autodeterminació

Apunt sobre la Comissió 11 de setembre de les Terres de l'Ebre, extret del bloc de l'esmentada comissió: http://comissio11setembre.blogspot.com/
Entitats ebrenques organitzen per segon any l'Onze de Setembre de manera unitària.La vespra de la Diada s'ha organitzat una Marxa de Torxes i un acte reivindicatiu a Tortosa. Després de l'èxit dels actes organitzats per la Comissió Onze de Setembre de les Terres de l'Ebre l'any passat - commemorant els 300 anys de la caiguda en mans borbòniques de les Terres de l'Ebre -, enguany s'ha volgut continuar amb el treball realitzat: coordinant els actes que entitats i col·lectius organitzen arreu del territori i consolidant la celebració de la Diada de manera unitària amb la Marxa de Torxes a Tortosa.Enguany la Marxa de Torxes se celebrarà el 10 de setembre al vespre i sortirà del Castell de la Suda fins la Plaça de l'Ajuntament, on hi haurà diversos parlaments i música popular. El lema consensuat ha estat "Ni estatuts ni Constitució: Autodeterminació". Les entitats convocants han volgut posar l'accent sobre les retallades estatutàries, els pactes sobre el finançament i els límits que imposa la Constitució Espanyola, herència d'un règim feixista que fa justament 70 anys que va arribar a l'Ebre i que perdura, no només amb monuments sinó en molts aspectes de les nostres vides: a nivell polític, econòmic i social. El fet que el 2009 s'hagin complert 70 anys de la Batalla de l'Ebre servirà per a fer memòria històrica, denunciar l'herència del feixisme i homenatjar les persones que al llarg de la història han lluitat per les llibertats nacionals i socials dels Països Catalans.
A la comissió hi participen: Òmnium Cultural, Associació Cultural Soldevila (Campredó), Maulets de les Terres de l'Ebre, Sinicat d'Estudiants dels Països Catalans (Terres de l'Ebre), Casal Popular Panxampla (Tortosa), La Sirga (Tivenys), Casal Popular del Sénia (Vinaròs) i Casal Aixumara (Alcanar), què s'ha incorporat enguany, i cal recordar que a Comissió queda oberta al teixit social de les nostres terres. Des de fa uns mesos s'està coordinant l'organització dels diferents actes i les properes setmanes ultimarem els detalls, què farem públics en una roda de premsa a principis de setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada