Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dimarts, 10 de maig del 2011

El debat radiofònic entre els candidats a l'emd de Campredó

Davant dels micròfons de Ràdio Tortosa va tenir lloc el debat dels 3 candidats i la candidata a presidir l'EMD de Campredó: a ser alcalde/ssa. Els i les membres d'ERC voldríem fer cinc cèntims de com va anar, a partir de les explicacions que ens ha donat el nostre candidat, Damià Grau. Tots els i la candidats/a van detallar les seues propostes, òbviament. Va quedar ben palès que el nostre model de poble és totalment diferent al de l'actual governant. Primerament, mostrem uns tarannàs personals molt diferents. La nostra manera d'entendre la política premia: el treball en comú, no donar excessiva importància als càrrecs, escoltar les aportacions de tothom, fer partícips tots/es els i les membres en la tasca ciutadana, ser hiperactius socialment, no menysprear l'adversari polític, ser molt transparents en la gestió... Ens allunyem de qualsevol personalisme o actitud de superioritat o de menyspreu. ERC presenta un grup de treball molt actiu i dinàmic, molt capaç de tirar endavant tota mena d'activitats i de governar molt diferentment el nostre poble. A Campredó, durant els darrers trenta anys ens hem quedat molt enrera quant a equipaments. A més, quan es tira endavant una activitat mai no funciona sola. Un Telecentre o una biblioteca (Punt jove) necessiten total dinamització, cosa que sembla que es desconeix des del govern actual, malgrat la seua suposada experiència reivindicada a tord i a dret. Experiència o aventura, volen vendre alguns. Com deia no fa gaire de manera cibernètica un company del grup: l'aventura l'hem viscuda durant els darrers anys. L'aventura d'ERC porta a un poble actiu i culturalitzat, amb treball continu en molts àmbits: esportiu, educatiu, lúdic, cultural, social... Tot aquest actiu ens allunya completament de la forma de governar del candidat de CiU. La nostra és una aventura ja ben real, coneguda i eficaç, que ens està apropant persones de tots els aspectes ideològics, i aquest és el nostre primer gran triomf.
El principal motiu de discussió va venir a partir de les parcel·les de terreny del polígon industrial que, suposadament, s'han cedit (o s'han de cedir... no queda gens clar) a Campredó. Com sempre, tota gestió del consistori tortosí tarda anys i panys en realitzar-se, i aquesta en particular fa molt temps que hauria d'haver-se portat a terme. Al capítol d'actius de l'EMD, inclòs al document que vam signar en la seua aprovació i posterior posada en funcionament, en data del 27 de febrer de 2011, no consta cap cessió de parcel·les a la nova estructura política campredonenca. Cas que s'hagin cedit durant els següents mesos, l'obligació del governant actual hauria d'haver estat fer-ho públic al primer ple ordinari de l'EMD. No s'ha fet (¿por qué? que repeteix l'innombrable...). Llavors ens agafem el dret al dubte que siguin propietat de l'EMD campredonenca. Cas que ho siguin ja del consistori, caldria actuar en transparència i comunicar-ho a les demés formacions polítiques i, sobretot a la ciutadania. El consistori no és l'EMD. Tortosa és Tortosa i Campredó és Campredó, cal tenir-ho clar. Alguns/es ho tenim!!! A més, cal comprovar si aquests terrenys es poden usar per equipaments públics o per acció industrial, que no és el mateix i tothom qui ha tingut responsabilitat política ho hauria de saber.
Amb les tisorades pressupostàries made in Molt Honorable Artur Mas, encara dubtem més que es porti a terme la construcció dels equipaments necessaris i adients (arxiu històric de les Terres de l'Ebre, dispensari mèdic... se suposa que la llar d'infants...) en les esmentades parcel·les, cas que siguin de titulació campredonenca (que manca demostrar-ho...). És molt fàcil vendre fum en campanya electoral, però segons quines promeses no són creïbles, més encara davant dels anuncis tisorers del govern de la Generalitat.
També va haver-hi una discussió sobre el pont de Font de Quinto, que roman tancat des de fa mesos. Davant la crítica d'ERC, el candidat del partit governant va afirmar que no causa molèstia ciutadana perquè s'ha posat una via alternativa. Aquesta via no s'ha adequat i es troba en força mal estat, i la seua afirmació demostra que no escolta la ciutadania, perquè el tema del pont és llargament discutit a Campredó i amb certa crispació. És l'exemple més evident del fracàs estrepitós de la seua gestió quant a millora d'infraestructures, quant a dinamització social ha estat inexistent.
Pel que fa a altres propostes, els i la candidats/a van exposar el seu propi programa, que podeu consultar cibernèticament als blocs respectius d'ERC, PSC-PSOE i CiU (el PP campredonenc no té bloc).
Quant als socialistes, es reivindiquen com l'alternativa moderada, situant-se al mig d'autoritarisme i radicalisme. Si ve entenem què pretenen amb aquesta reivindicació, contestar-la ens és força senzill. Què vol dir això? Moderada quant a treball? Els hem vist molt poquet aquests darrers anys... la seua aportació política ha estat nula. Situant ERC en l'àmbit del radicalisme, situen en aquest àmbit l'organització de certàmens firals o de jornades templeres, la dinamització escolar i esportiva, els projectes culturals, el treball per aconseguir un bon finançament de l'EMD... Tot això ha vingut del costat d'ERC, no del seu. Serà qüestió que els suposadament radicals treballen, i els autoanomenats moderals dormen...

ERC-Campredó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada