Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

divendres, 9 d’octubre del 2009

El Conseller Tresserras i Campredó

El Conseller de Cultura de la Generalitat, el republicà Joan Manel Tresserras, va visitar dimecres per segon cop Campredó. Estem molt satisfets per la seua presència al poble, ja que del contacte estret amb aquesta conselleria del govern català Campredó està treient uns fruits molt fructífers que mai no s'havien pogut aconseguir abans.
De la primera reunió que mantinguérem amb ell al Casal Francesc Llop, després d'una primera visita a les obres de restauració dels edificis templers, vàrem lligar el compromís total del Conseller amb el nostre projecte del Curt redó, el festival de documentals que va tenir un èxit impressionant en l'edició passada. Hem tingut tot el suport institucional que ens va permetre comptar amb la infraestructura necessària per gaudir d'unes nits inoblidables que han revalortizat notablement el certamen.
Dimecres passat va venir a inaugurar les obres de restauració del patrimoni templer campredonenc: la torre de Font de Quinto i la Casa del Prat. Eren unes obres reivindicades durant dècades per la ciutadania campredonenca, que han estat finançades íntegrament pel departament de cultura. Des de Soldevila havíem organitzat durant anys moltes activitats reivindicatives sobre la necessitat de recuperar aquests històrics edificis. Durant els darrers anys hem estat igualment al peu del canó amb tota mena de reunions al respecte amb el delegat de cultura dels serveis territorials a les Terres de l'Ebre, el republicà Xavi Vega. Ja vàrem organitzar una jornada per informar del projecte, explicar la potencialitat dels edificis, en què intervingueren l'arquitecte Xavi Brull, l'arqueòloga Cinta Montañés i el propi Xavi Vega.
Ens van agradar molt les paraules del conseller Tresserra quan afirmà que tenir cura del patrimoni era un deute de la societat catalana i que s'havia de fer molt més per protegir-lo i embellir-lo. De fet, nosaltres podem estar molt satisfets actualment després d'anys de desídia. A més, continuarem informant sobre les gestions que estem fent al voltant del patrimoni amb la Conselleria de cultura de la Generalitat que, de ben segur, obtindran el beneplàcit dels campredonencs i les campredonenques.
De moment, a gaudir de la bella imatge que ofereix actualment el nostre patrimoni templer.
Un agraïment molt sincer al conseller Tresserras i a totes les persones que han treballat per la restauració dels nostres edificis templers, que com deia el Dr. Joan Fuguet, gran especialista en el món templer, en una memorable conferència celebrada a Campredó: són dels més importants del país i reclamaven DIGNITAT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada