Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dijous, 1 d’octubre de 2009

Pas endavant amb l'emd de Campredó

Ahir el plenari del consistori tortosí va donar el vistiplau a la creació d'una entitat municipal descentralitzada a Campredó. Des de Soldevila ens satisfà aquest fet i ara ens caldrà fer l'explicació pertinent als campredonencs i a les campredonenques.
Ens sap greu el seguit de retrets que van haver entre algunes formacions polítiques, perquè fins i tot en un tema "de poble" no han pogut desistir de la idea d'usar el futur de Campredó per a interessos polítics. Temps tindrem per analitzar aquest fet al respecte.ç
Des de Soldevila voldríem, però, explicar bé un tema que ha portat controvèrsia des de 1991. Lleugerament, diferents polítics, entre els quals el portaveu del PSOE a l'ajuntament tortosí i exalcalde, repeteixen que hi havia un acord amb la comissió promotora de la segregació per constituir Campredó en EMD el 1991. Res més lluny de la veritat. Una mentida repetitiva que ens està fent mal durant gairebé 20 anys. Hi havia un acord entre diferents grups municipals de l'oposició i la Comissió promotora de la segregació perquè el ple de Tortosa aprovés una moció en què la candidatura més votada a les eleccions de 1991 tingués l'alcalde pedani de Campredó. En concret, havia guanyat Campredó poble, la candidatura que donàvem suport Soldevila. L'únic a què es va comprometre l'esmentada Comissió pro-municipi de Campredó era a seure per parlar de l'emd i per parlar de l'abocador comarcal que el Consell comarcal volia instal·lar a la zona dels Argilers del nostre terme. En cap moment es pot parlar d'acord, ni molt menys, i això el senyor exalcalde ho sap perfectament. De fet, fins i tot ara, 18 anys després, alguns dels membres de la Comissió pro-municipi no veu gens clara la constitució del poble en EMD. Part de la pedagogia que farem des d'ERC i Soldevila serà amb els companys de la comissió promotora, que no són partidaris d'aquest estatut municipal que és l'emd.
És botxornós que aquest comentari-mentida s'hagi anat repetint ara i adès des del PSOE per atacar políticament CiU, formació amb la qual en aquell moment estàvem força enfrontats per motius ideològics els segregacionistes campredonencs. És un comentari-mentida que hem hagut d'aclarir en centenars d'ocasions, entre les quals al mateix Consell Assessor de Campredó en sessió plenària de l'any 2002. Ja n'hi ha prou d'aquesta mentida deliberada!!!

2 comentaris:

 1. Després de llegir el vostre escrit només em ve a la ment una frase feta: "El uno por el otro y la casa sin barrer".
  Mai cap alcalde de Tortosa ha mirat per Campredó. I puc dir que el pedani d'ara tampoc. Quan Campredó volia ser poble, en aquells temps en que parlar de segregació era parlar d'il·lusió, ell va donar l'esquena al poble...
  Ara, veure'l content per l'acord de EMD em produeix... bé, millor ho deixem aquí...

  ResponElimina
 2. Gràcies per la teua participació al bloc. Aquest apunt l'hem escrit perquè l'exalcalde de Tortosa, que ha volgut històricament menjar del´pastís segregacionista, torna amb les mentides espantoses dels darrers 18 anys. Sabent conscientment que està mentint. Ja ho explicarem més en calma.
  Quant a l'emd, evidentment que no és ser municipi que és el que nosaltres hauríem volgut. És un estatut... per dir-ho d'alguna manera. Potser un estatut retallat com el de Catalunya, per exemple. Nosaltres ho intentarem amb il·lusió... si és el pas convenient o no el temps dirà. De moment, hem dedicat molts d'esforços i interès en la seua aprovació. El camí no ha estat fàcil perquè ho han fet molt lentament, no és explicable. Aquests dies anirem explicant-ho als campredonencs i les campredonenques, estàs convidat/da.
  quant als alcaldes pedanis, comprendràs que no volguem cap polèmica i no els jutgem aquí al bloc.
  salut i Campredó municipi algun dia, aquest és l'objectiu

  ResponElimina