Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dimecres, 18 de març del 2009

Edició de l'Obra completa de Joan Cid i Mulet


Un dels projectes estel·lars del Centenari del naixement de Joan Cid i Mulet era la possibilitat d'editar les seues Obres Completes. Estem de veritable enhorabona atès que ja ha vist la llum el primer volum, del qual el nostre company Emigdi Subirats ha tingut cura i ha redactat un pròleg explicatiu sobre els tres relats i el projecte. Inclou les seues tres novel·les en català: A l'ombra del Montsià (1933), Rosa Maria (1935) i Destins (1947). L'edició ha estat a càrrec de l'EMD de Jesús i ha tingut el suport de la Diputació de Tarragona. Aquest llibre serà òbviament una de les grans novetats de la fira literària del més d'abril que porta el nom de l'autor. Es presentarà públicament i se li vol donar un gran relleu, ja que és un dels pilars de la recuperació de la figura de Joan Cid i Mulet, que va endegar-se durant l'any en què va celebrar-se el centenari del seu naixement, el 2007. En futures edicions es publicaran dos volums més, corresponents a les novel·les en la llengua del país que el va acollir, Mèxic: La ruta incógnita (1945), Nosotros los locos (1948) i Siembra (inèdita), i als seus reculls poètics i manuscrits teatrals.
L'edició ha estat tot un repte, i s'ha pogut portar a terme per la ferma decisió que hi ha des del govern de l'EMD de Jesús de treure tot el fruit possible d'un intel·lectual catalanista, nascut al seu poble, que mereix el màxim reconeixement ciutadà.
Joan Cid i Mulet és el màxim exponent del nacionalisme català a les comarques centrals dels Països Catalans. Un escriptor, intel·lectual i historiador esportiu que tenia passió per la llengua i la nació catalana, i que va està vinculat als moviments nacionalistes durant tota la seua vida. Era militant d'Acció Catalana Republicana, i va ocupar càrrecs d'importància a l'Orfeó català de Mèxic, durant els llargs anys d'exili que li va tocar viure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada