Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dijous, 29 de gener del 2009

PROPOSTA DE FIRA TECNOLÒGICA I TRADICIONAL


Divendres la nit hi ha convocada una reunió per parlar sobre un nou certamen firal a Campredó durant el mes de juliol. Soldevila tenim una proposta molt madurada a oferir. Hem estudiat la possibilitat de combinar el món de les noves tecnologies amb l’elaboració de productes vinculats a la música tradicional, per tal d’aconseguir un equilibri adient entre modernitat i tradició, la qual cosa creiem que pot ser d’un gran interès ciutadà. A més, proposem la celebració de tot un ventall d’activitats paral·leles que han d’ajudar a realçar el certamen i convertir-lo en un referent territorial.

Fira tecnològica
La nostra proposta passa per la celebració d’un mercat d’ocasió, en el qual s’ha de donar cabuda a materials ben diversos com: ordinadors, càmeres fotogràfiques, play-stations, mini-cadenes musicals, vídeo-cònsoles, aparells de Mp3 i Mp 4, entre altres productes relacionats amb les noves tecnologies que poden ser atraients per a públic de totes les edats. Caldria combinar, òbviament, l’organització d’aquest mercat amb diverses activitats que hi tenen relació directa, les quals ja han tingut un important ressò al poble i a la resta de les Terres de l’Ebre, organitzats per l’Associació cultural Soldevila de Campredó: el Festival de Curtmetratges Curt-redó (la primera edició del qual se celebrà al juliol de 2008) i una trobada de blocaires en el marc del CampreBloc (la primera edició va ser celebrada al desembre de 2007).

Propostes per al Curt Redó
1 Homenatge a Ramon Machí Solé. Era el propietari de l’antic Cinema Machí, el pioner en la difusió del setè art al nostre poble.
2 Emissió de Curtmetratges a càrrec de productors locals (Oriol Gracià, Roman Ayxendri, Josep Gutiérrez). La idea central del certamen és la potenciació de les arrels cinematogràfiques al poble i la potenciació dels joves productors campredonencs.
3 Curtmetratges a càrrec d’altres productors comarcals i d’abast nacional: Santi Valldepèrez (Amposta), Samuel Sebastian (València), autor de la primera pel·lícula en valencià dels darrers 5 anys, i guanyador dels darrers premis Octubre de teatre.
4 Documentals rodats a les nostres comarques i emesos per la televisió de Catalunya, TV3.
5 Master Clas per part d’un personatge mediàtic i important per al cinema català.

Propostes Blocaires
6 El CampreBloc és el segon aplec blocaire del territori, després de l’EbreBloc. Entre les activitats, hi haurà una exhibició de blocs campredonencs, la quarta població en nombre de blocs de les Terres de l’Ebre, la qual cosa hem de reivindicar.

Fira tradicional
Proposaríem la celebració d’una fira de constructors d’instruments musicals tradicionals, que inclouria un apartat de demostració, exposició i venda d’instruments. Entre les activitats paral·leles a organitzar hi hauria, òbviament, cercaviles, concerts, i ballada i cantada de jotes.

Conclusió
La combinació de l’àmbit tecnològic i de l’artesà és el nostre objectiu. Creiem que les activitats paral·leles poden atraure molts visitants, ja que anteriorment han demostrat que Campredó ha respost suficientment. També el marc de la fira ens pot servir per a la concentració d’aquestes activitats disperses durant l’any, que organitzem des de Soldevila i d’altres associacions locals. L’Associació Cultural Soldevila i l’Associació Campredó Actiu estan disposades a tirar endavant aquest projecte interessant per tal que la fira es consolidi com una oferta singular dintre del territori ebrenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada