Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

divendres, 6 de març del 2009

Butlletí digital Ebre-ERC (3)


Alícia Gamundi ha estat nomenada nova coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre

Gamundi continuarà la tasca de Lola Santacatalina, que va deixar el càrrec fa poc més d’un mes, a l’Institut Català de les Dones (IDC), que depèn del Departament d’Acció Social i Ciutadania. Alícia Gamundi s’ha incorporat com a coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre, del Departament d’Acció Social i Ciutadania. Gamundi agafa el relleu de Lola Santacalina, que va deixar el càrrec fa poc més d’un mes. Alícia Gamundi ha estat fins al moment professora del Departament de Serveis Socioculturals i a la Comunitat de l’IES de l’Ebre de Tortosa i és presidenta de la Federació d’Associacions de veïns de Tortosa i municipis. La seva incorporació ja s’ha fet efectiva aquesta setmana, mentre que la presentació oficial es preveu fer en l’acte institucional en motiu del Dia Internacional de les Dones, el proper divendres 6 de març, a les 19.00 h i al Conservatori de Música de Tortosa. Gamundi ha remarcat que “començo aquesta nova etapa amb l’objectiu d’assegurar la continuïtat i la consolidació de les polítiques de dones en tots els àmbits i impulsar el moviment associatiu per tal que, amb la seva col·laboració, puguem aconseguir que les dones siguem ciutadanes de ple dret. Alhora, aprofito per convidar a totes les dones del territori a participar en totes les iniciatives que impulsem des de l’Institut Català de les Dones”.

Flaixos d'actualitat

Divendres, 27 de febrer
Renovada l'Executiva de la Secció Local de Móra d'Ebre

Antoni Cutrona substitueix Xavier Liviano a la Presidència de la Secció Local, encapçalant una Executiva escollida per unanimitat de les persones assistents a l'Assemblea que està integrada per Mariano Martín a la Secretaria d'Organització; José Antonio Serres a la Secretaria de Finances; Joan Josep duran a la Secretaria de Política Municipal; Sílvia Rodríguez a la Secretaria de la Dona i Andreu Cano a la Secretaria d'Imatge i Comunicació.

Dissabte, 28 de febrer
La Secretaria de la Dona de la Federació de l'Ebre organitza una trobada a XertaL'arquitectura dels serveis per desenvolupar les polítiques de dones i l'aplicació del Pla nacional de polítiques de dones a les Terres de l'Ebre van ser els dos punts clau que es van debatre en un acte ple de dinamisme i al qual hi van assistir una trentena de persones. A més de Montse Viña, secretària de la Dona de la Federació de l'Ebre d'Esquerra, en l'acte hi van intervenir Lola Santacatalina, representant de l'ICD fins aleshores, i Alícia Gamundi, que l'ha substituïda en el càrrec, com també Marta Cid, encarregada de l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Montsià.

Dilluns, 2 de març
El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, incentiva amb gairebé 1,5 milions d’euros projectes de promoció i foment del turisme a Terres de l’Ebre el 2008El director dels serveis territorials del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa a les Terres de l’Ebre, Josep Monclús, acompanyat del delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, va presentar dilluns a Tortosa els resultats dels incentius en turisme a les comarques de Terres de l’Ebre durant el 2008.A través dels diferents programes de suport al turisme, com el Pla de Desenvolupament Turístic (PLADETUR), el Departament té per objectiu potenciar i fomentar el sector i l’activitat turística a les Terres de l’Ebre.

Dimarts, 3 de març
Pere Muñoz defensa al Senat millores per als abonats de Mitja Distància que eradicarien greuges comparatiusPere Muñoz, defensa aquest dijous a la Comissió de Foment una moció que planteja tres mesures: primer, fixar com a regla general que les màquines d'autovenda de les estacions permetin adquirir abonaments per a trajectes de Mitja Distància, quelcom que és possible a les autovenda d’altres sistemes de transport com el Metro, però RENFE Operadora obliga a treure tots els abonaments, qualssevol, a la taquilla. La segona mesura de la moció insta a permetre pagar a les taquilles els abonaments de Mitja Distància amb targeta de crèdit, cosa que avui en dia està prohibit per RENFE Operadora, la qual sí permet pagar amb targeta els viatges de Llarga Distància. Finalment, la tercera mesura porta implícita la denúncia d’un greuge comparatiu i, per eradicar-lo, s’insta RENFE Operadora a establir un mecanisme perquè els abonats de Mitja Distància puguin reclamar i tenir accés a un reembossament cada cop que es produeixi un retard del seu tren, de manera que s’equipari el dret a compensació que poden exercir els passatgers amb bitllet senzill en la situació de retard.

“El nostre compromís és defensar el Pacte Nacional per a l'Educació, en l'esperit i la lletra, a la futura Llei d'educació”

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, acompanyat de la diputada i exconsellera d'Educació, Marta Cid, va defensar dimecres les aportacions del partit a la futura Llei d'educació que, com va recordar, s'ha de fonamentar en el Pacte Nacional per a l'Educació. ‘El nostre compromís és defensar el Pacte Nacional per a l'Educació, en l'esperit i la lletra, a la futura Llei d'educació’ va remarcar Puigcercós, que va insistir que l'educació ha d'estar al servei de la democràcia, la convivència i l'economia.
Dimecres, 4 de març
Els ajuntaments de l’Ebre sol·liciten 37 projectes al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

El Departament de Governació i Administracions Públiques ha finalitzat el recompte de les sol·licituds presentades pels ens locals, susceptibles de ser coofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), per al quadrienni 2007-2010, eixos 2 i 4. En total han estat 37 els projectes presentats pels ajuntaments, i el total sol·licitat pels ens locals a les Terres de l’Ebre ascendeix a 12.690.763 EUR, amb un pressupost total de 27.000.914 EUR.El director territorial de Governació i Administracions Públiques, Carles Pasqual, assegura que “garantir que els ajuntaments del territori gestionin una part d’aquests recursos és equivalent a protegir i vetllar pels interessos dels ciutadans i potenciar l’equilibri territorial”. Pasqual també remarcava que “el treball interadministratiu, sobretot amb les administracions més properes als ciutadans, és una manera de garantir més cohesió social i d’aconseguir un desenvolupament més equitatiu del país”.

Dijous, 5 de març
Pere Muñoz obté del Senat el compromís de millores per als abonats de Mitja Distància que eradicarien greuges comparatius

El senador d’ERC dins de l’Entesa Catalana de Progrès, Pere Muñoz, ha obtingut l’aprovació unànime de la Comissió de Foment d’una moció que reclama millores específiques del servei, que “no revestirien massa cost per l’Adif ni per Renfe”, envers els usuaris que compren abonaments de trajectes de Mitja Distància.L’objectiu de la resolució és solucionar “desajustos” que pateixen aquelles persones que opten per ser fidels al transport ferroviari mitjançant un abonament. “Avui en dia, per a la mobilitat de les societats avançades com la nostra el transport ferroviari que tenim és deficient; a més està en mans de l’Estat quan hauria d’estar en mans de la Generalitat perquè l’Estatut parla d’un traspàs del servei de Rodalies i Regionals que encara no s’ha fet realitat”. “Com que la titularitat del servei encara és estatal, a través del Senat nosaltres exigim al Govern espanyol que el millori”, ha dit Muñoz.

Opinió

Crida per l’estació l’Aldea - Amposta - TortosaDani Andreu, alcalde de l'AldeaLlegeix l'article
Els cabals ambientals del Pla de conca Marta Cid, diputadaLlegeix l'article
Contra la fractura digital Carles Pasqual, director dels Serveis Territorials de Governació i Administracions PúbliquesLlegeix l'article

Agenda

Amposta
divendres, 6 de març. 18.00 h
Alfons Montserrat, president del Consell Comarcal del Montsià, presentarà l'acte institucional comarcal en motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, en el qual les escriptores Francesca Aliern, Teresa Bertran, Estela Ferré, Maria-Josep Margalef i Mari Chordà faran lectura de fragments de diverses obres. Marta cid, consellera comarcal, presentarà el catàleg de l'exposició "Dones en la memòria, cronologia d'un esforç.

Museu del Montsià. Carrer Gran Capità, 34

Tortosa
divendres, 6 de març. 19.00 h
Lluís Salvadó, delegat del Govern, i Adam Tomàs, director dels Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania, presidiran l'acte institucional de lectura del manifest en motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora. L'acte consistirà en un concert i la lectura de diversos fragments d'obres. Conservatori de Música. Carrer de la Rosa, 8.

Xerta
dissabte, 7 de març. 11.00 h
El delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, assistirà a la inauguració de la primera edició de la Fira del Cítric.

Amposta
dissabte, 7 de març. 22.00 h
El director dels Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania, Adam Tomàs, assistirà al concert benèfic Mans Unides a la Unió Filharmònica.

Tortosa
dimarts, 10 de març. 12.00 h
El director general de Turisme, Joan Carles Vilalta; el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, i el director dels Serveis Territorials d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep F. Monclús, visitaran les obres del Centre d'Acollida Turística.
Amposta i Ulldecona

dijous, 12 de març. Tot el dia
El secretari d'Immigració, Oriol Amorós, i el director dels Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania, Adam Tomàs, visitaran Amposta i Ulldecona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada