Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

divendres, 27 de març de 2009

Butlletí ERC-Ebre (5)


Dilluns, 23 de març
El problema de la possible instal·lació d’un cementiri de residus nuclears a la demarcació l’ha creat CiU
Pere Muñoz manifesta que la competència és de l’Estat. Marta Cid recorda que l’alcalde d’Ascó de CiU es va oferir per acollir-lo Esquerra vol sortir al pas de les declaracions que ahir van fer els diputats de CiU al Parlament de Catalunya sobre la possible instal·lació d’un magatzem temporal centralitzat de residus nuclears a Catalunya, i en concret a la demarcació de Tarragona. Segons el vicepresident de la Federació de l’Ebre d’Esquerra i senador, Pere Muñoz, “el procés per la instal·lació d’aquest magatzem centralitzat és competència total de l’Estat, el qual obrirà un concurs públic per a que aquells ajuntaments que vulguin acollir-lo puguin presentar la seva candidatura. La Generalitat ni té competència per decidir ni per oferir res”. Per Muñoz “CiU pot estar tranquil·la perquè mai a un ajuntament d'Esquerra anirà un cementiri de residus perquè cap dels nostres alcaldes ho ha demanat, ni ho demanarà”. D’altra banda, la diputada al Parlament de Catalunya, Marta Cid, ha afirmat que “el problema de la possible instal·lació d’aquest magatzem a la nostra demarcació l’ha creat CiU, quan l’alcalde d’Ascó es va oferir públicament per presentar candidatura”. Segons Cid “sembla com si CiU aprofitant les lamentables declaracions de Xavier Sabaté volgués llençar una cortina de fum per donar cobertura al alcaldes convergents que volen optar a instal·lar el cementiri”. La diputada ha recordat que “fins ara només l’Alcalde d’Ascó de CiU s’ha ofert per acollir-lo”.
Esquerra reivindica la seva posició única i nítida en contra del cementiri nuclear a Catalunya i el seu lideratge en la lluita als ajuntaments i consells comarcals de la demarcació, i també als Parlaments catalans i Madrid. Sergi de los Rios, diputat al Parlament, subratlla que el Parlament de Catalunya l'11 de març de 2008 es va pronunciar contrari a la instal·lació del MTC al país, “i un mandat del Parlament equival a la voluntat del poble de Catalunya, però sembla que a algunes formacions això se’ls oblida”. Per tant, ERC exigeix als diputats convergents que no facin “declaracions infundades i irresponsables” i els convida a fer “la pedagogia d'oposició al cementiri nuclear en alcaldes de la seva formació, començant pel d’Ascó”.
Indignació de l’alcaldessa de la Fatarella
Tant el regidor d’Esquerra a Vandellòs, Xavier Samarra, com l’alcaldessa de la Fatarella, la republicana Carme Pelejà, han recordat que en tots dos municipis s’ha votat una moció que expressa la seva oposició frontal al cementiri i la negativa de presentar-hi cap candidatura. L’alcaldessa Pelejà s’ha mostrat indignada, tot afirmant que “el passat 26 de febrer, i per segona vegada, el nostre ajuntament ha rebutjat amb una moció la possible instal·lació del cementiri a Catalunya.. “No conec a cap representat d’Esquerra que defensi aquesta instal·lació a Catalunya, no com altres partits que haurien de ser més responsables i coherents amb les seves accions i declaracions. Per això els demano el màxim respecte cap a la Fatarella”. Ha conclòs l’alcaldessa. Per últim Esquerra assegura que “ajuntaments governats per CiU, com Ascó, no han volgut votar la mateixa moció”. Per tant, “si CiU vol fer creure’ns que està en contra del cementiri, el que pot fer és convèncer determinats alcaldes seus que, o bé, han rebutjat votar la moció en el seu plenari o bé fins i tot han dit públicament que veuen amb bons ulls presentar una candidatura a la convocatòria que farà l’Estat”. Llegeix la noticia

Flaixos d'actualitat

Dimarts, 24 de març
La Representació Territorial de l’Esport i la Federació Catalana de Rem organitzen un Curs de Monitors de rem en banc fix
Els dies 25 i 26 d’abril, l’Ametlla de Mar acollirà un Curs de Monitors de Rem organitzat per la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre i la Federació Catalana de Rem. El curs és d’àmbit nacional i hi participaran components dels clubs d’arreu de Catalunya. El curs es realitzarà en la seva part teòrica a l’Escola de Capacitació Nàuticopesquera de l’Ametlla de Mar i la vessant pràctica tindrà lloc al Club Nàutic de la mateixa localitat amb les muletes cedides per la Confraria de Pescadors i el Patronat Municipal d’Esports de l’Ametlla de Mar. El responsable territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Jordi Gaseni, exposava que “és molt important per a les Terres de l’Ebre promocionar la formació de tècnics per poder millorar la qualitat de l’ensenyament i els entrenaments de les diferents modalitats esportives. Pel que fa al rem amb muletes, es tracta d’un pas endavant més, que ha d’ajudar a consolidar aquest esport tradicional tan vinculat al riu i a la mar, enormement representatius a les Terres de l’Ebre".
El Govern destina 4,2 MEUR a la millora i conservació de la xarxa viària Terres Ebre
La Generalitat invertirà 4,2 MEUR per a l’execució de tres actuacions de millora i manteniment de la xarxa viària a les Terres de l’Ebre en el període 2009-2010. Aquesta inversió s’emmarca en la partida de 69,7 MEUR que el Govern va aprovar per desenvolupar 51 actuacions a tot Catalunya. Els treballs consisteixen principalment en renovacions de ferm, ordenacions de cruïlles i millores dels elements de seguretat viària. Entre les obres que es duran a terme, cal destacar el reforçament del ferm de la C-44 en un tram de 12,5 quilòmetres entre Tivissa i Móra la Nova, amb un pressupost estimat de 2,9 MEUR. Aquesta actuació també inclourà la millora de la senyalització, del drenatge i de les barreres de seguretat. Així mateix, es reforçarà el ferm de la T-344 entre Amposta i Masdenverge i de la C-221z al pas per Batea.
4 noves escoles de les Terres de l’Ebre s’afegeixen a les 10 amb Plans d'Autonomia de Centre
quatre centres més de les Terres de l’Ebre, CEIPS Agustí Barberà, Soriano Montagut i Miquel Granell d'Amposta i Carles III de Sant Carles de la Ràpita, han signat amb el Departament d'Educació el Pla d'Aplicació Immediata (PAI). Els Plans d'Aplicació Immediata s'inclouen dintre els plans d'autonomia de centres, la qual cosa representa també més recursos, en especial econòmics, i van adreçats exclusivament a escoles amb un fort augment de nouvinguts en els darrers anys i que no es troben dintre l'àmbit de Barcelona.
Dimecres, 25 de març
Es lliuren els certificats als 58 nous tècnics d’activitats fisicoesportives del MontsiàEl president del Consell Comarcal, Alfons Montserrat, acompanyat pel representant de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Jordi Gaseni, i pel president de la Comissió d’Esports del Consell Comarcal, Josep Rodrigo, va fer lliurament dels diplomes del curs d’iniciació a tècnic/a d’esport, CIaTE, organitzat des de l’Àrea de Joventut i Esports del Consell Comarcal del Montsià. A l’acte es va agrair als participants la seva col·laboració al foment de l’esport a la comarca ja que, amb la formació de 58 nous tècnics, el Montsià actualment disposa de personal necessari per treballar en activitats esportives.
Antoni Canicio nou president de la sectorial de Medi Ambient i Energia de la Federació de l’Ebre
Amb la presència del president de la sectorial de Medi Ambient i Energia nacional d’Esquerra, Quim Sangrà, la sectorial de la Federació de l’Ebre va renovar la presidència. Des que es va constituir, aquesta sectorial havia estat presidida pel biòleg Carles Ibàñez, i ara amb l’aprovació unànime dels seus membres serà rellevat en la presidència per l’hidròleg Antoni Canicio. Quin Sangrà va lloar la feina de la sectorial de l’Ebre i va reconèixer com a determinants les aportacions en les problemàtiques derivades de la sequera o possibles transvasaments. La Federació de l’Ebre comptarà amb dos representants a la sectorial nacional de Medi Ambient i Energia, Antoni Canicio i Carles Ibàñez.Canicio va voler destacar que “Esquerra fixarem una atenció especial en dos temes cabdals per al nostre futur; d’una banda, en pressionar el Govern de l’Estat perquè executi les obres de Flix, perquè és una vergonya el retard que acumulen. De l’altra, farem totes les actuacions legals, jurídiques i socials, allà on calgui, perquè el nou Pla de conca inclogui el cabal ambiental aprovat per la Comissió de la Sostenibilitat. Ens hi va el futur del riu i del Delta i, malauradament, sembla que el territori no n’és prou conscient“.
Llegeix la noticia
Dijous, 26 de març
El secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, signa un conveni de formació amb el Viver d’Empreses de FlixEl secretari de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Eugeni Villalbí, i l’alcalde de Flix, Pere Muñoz, acompanyats del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, van signar ahir dijous un conveni per donar formació a joves empresaris del Viver d’Empreses de Flix. Al mateix temps, l’acord facilitarà la incorporació del Viver a la xarxa de Centres d’Empreses de Catalunya. Durant la seva visita a Flix, també va inaugurar l’exposició d’Art Jove a les Terres de l’Ebre, a la Sala d’exposicions de Caixa Tarragona. La mostra presenta l’obra guanyadora del Certamen Zombie Paradise de l’artista de Riba-roja Roser Gay (1985), juntament amb els treballs de la resta de participants a la 5a edició d’aquest concurs, organitzat per la Coordinació Territorial de Joventut.
Opinió

Perspectives econòmiques de les Terres de l'Ebre Lluís Salvadó, delegat del GovernLlegeix l'article
De l'Aragó a la Mediterrània per CatalunyaMarta Cid, diputadaSergi de los Rios, diputatPere Muñoz, senadorLlegeix l'article

Agenda

Deltebre
dissabte, 28 de març. 21.30 h. Hotel Rull
La directora general de Turisme de la Generalitat, Gemma Puig, acompanyada del director dels Serveis Territorials d'Innovació, Universitat i Empresan, Josep F. Monclús, assistirà a l'aniversari de FECOTUR.
Tortosa
dimarts, 31 de març. 9.30 h. Auditori Felip Pedrell
Oriol Amorós, secretari d'Immigració, acompanyat d'Adam Tomàs, director dels Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, inauguraran la jornada Com Prevenir Mutilacions Genitals.
Tortosa
dijous, 2 de març. 19.00 h. Cambra de Comerç
El conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, oferirà la conferència "Innovació, l'oportunitat de Catalunya", acompanyat de Lluís Salvadó, delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, i de Josep F. Monclús, director dels Serveis Territorials d'Innovació, Universitat i Empresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada