Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dissabte, 14 de març del 2009

Butlletí ERC-Ebre (4)

núm. 4. Divendres, 13 de març de 2009
La notícia de la setmana

Dimecres, 11 de març
El Departament d'Innovació impulsa un pla de dinamització del sector del moble
El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa impulsarà aquest 2009 un pla de dinamització del moble català que tindrà com a prioritat la internacionalització dels fabricants. Empresaris del moble de la Sénia i la Garriga es ven reunir ahir als Serveis Territorials del Departament d'Innovació a les Terres de l'Ebre per començar a dissenyar les missions empresarials que es faran, que seran coordinades pel director del Centre Tecnològic de la Fusta i el Moble, Joaquim Solana. Josep Felip Monclús, director dels Serveis Territorials d'Innovació, Universitats i Empresa, afirma que "conscients dels problemes del sector del moble, els hem ofert un pla de dinamització", i per dinamitzar el clúster del moble considera "prioritari que s'incrementin les exportacions, per la qual cosa el Govern ha ofert el finançament necessari per dur a terme missions empresarials". Així, Monclús afirma que els fabricants de mobles faran arribar les seves propostes al Centre Tecnològic de la Fusta i el Moble de la Sénia, que farà de coordinador del pla, i que "el director del Centre Tecnològic serà l'interlocutor, i el Departament respondrà amb celeritat les propostes dels fabricants de mobles, en un termini de només deu dies". A partir d'aquestes propostes el Departament dissenyarà un pla d'acció i es concretaran les missions, "una de les quals podria ser a Dubai, pel creixement del sector hoteler dels Emirats Àrabs".

Flaixos d'actualitat


Dilluns, 9 de març
La recuperació d’impagats per part de la Borsa Jove d’Habitatge del Montsià ha estat la més elevada de CatalunyaLa presidenta de la Fundació privada Montsià, Marta Cid, acompanyada de la coordinadora territorial de Joventut, Montse Perelló, i del gerent de la Fundació Privada Montsià, Carles González, va valorar dilluns els quatre anys i mig de gestió de la Borsa Jove d’Habitatge del Montsià, que a finals de 2008 es va integrar com a servei dins de l’Oficina Jove del Montsià, la primera de Catalunya impulsada per la Generalitat de Catalunya. Un any més destaca el bon funcionament d’aquest servei al Montsià, comparat amb la resta de Catalunya, i el fet que suposi un pes específic del 70% en el conjunt de serveis que actualment gestiona la Fundació Privada Montsià (amb un total de 1.100 persones ateses).
Esquerra demana que les ajudes del Govern de l’Estat per afrontar la crisi arribin directament a les empreses
Els diputats d’Esquerra al Parlament de Catalunya, Xavier Vendrell, Sergi de los Rios i Marta Cid, acompanyats del director dels serveis territorials d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Felip Monclús, i del responsable de la Secretaria Executiva d'Acció (fusió de l’antic CIDEM i COPCA), Albert Castellanos, han mantingut una jornada de treball amb representants de PIMEC del Montsià. La jornada ha començat amb un reunió a la seu de PIMEC a Amposta i un dinar de treball que ha fet possible copsar la situació que estan vivint els empresaris del Montsià i intercanviar parers sobre quines són les mesures que cal activar per afrontar la crisi. Després de visitar diferents empreses del municipi els representants d’Esquerra han valorat de molt positiva la trobada.

Dimarts, 10 de març
El Centre d’Acollida Turística (CAT) de Tortosa, dedicat a les tres cultures, entrarà en funcionament en un any
El director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, acompanyat del delegat de Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, el director dels Serveis Territorials del Departament a Terres de l’Ebre, Josep Monclús, i el subdirector general d’Ordenació Turística, Joan Abad, ha visitat aquest matí les obres d’aquest nou CAT situat al Portal Ciutat Centre de Tortosa i que té per objectiu valoritzar el territori i ampliar l’oferta turística de les comarques de Terres de l’Ebre. Aquest Centre que es dedicarà a la convivència de les cultures cristianes, jueves i musulmanes, les 3 cultures, estarà integrat en la xarxa de CAT impulsada pel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa que disposarà d’onze centres a tot Catalunya. En aquest sentit, el director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, ha destacat que aquest nou CAT ha de servir “per difondre aquest fenomen històric a Tortosa, a les Terres de l’Ebre, per captar l’atenció dels visitants estrangers”. La ciutat de l’Ebre ha acollit, al llarg de la seva història, a jueus, musulmans i cristians. Aquestes cultures han anat deixant la seva influència tant a la ciutat de Tortosa, com al conjunt de les terres de l'Ebre i a tot Catalunya.
6,1 milions d’euros pel Pla de Desenvolupament Turístic 2009 (PLADETUR)
En el marc de la seva estada a Terres de l’Ebre, el subdirector general d'Ordenació Turística ha presentat el Pla de Desenvolupament Turístic 2009(PLADETUR), que compta enguany amb 6,1 milions d’euros per als diferents programes d’ajuts pel sector turístic català. Al 2008, el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa va dotar amb un total d'1.473.888 euros en incentius projectes de promoció i foment del turisme a les Terres de l’Ebre. Concretament, pel Pla de Desenvolupament Turístic 2008 es va destinar 820.082,09 euros en incentius.
Dimecres, 11 de març
Acció Social promourà a les Terres de l’Ebre 382 noves places públiques de serveis socials especialitzats fins el 2012
Adam Tomàs, director dels Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania, acompanyat de Lluís Salvadó, delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, ha presentat la programació territorial de serveis socials, que es caracteritza per l’extensió arreu del territori de la xarxa pública dels serveis socials especialitzats, per garantir que totes les comarques assoleixin la cobertura recomanada pels estàndards europeus i pel fet que la meitat de les noves places que es promouran serviran per atendre les persones amb discapacitat psíquica.
Dijous, 12 de març
El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa posa en marxa l’Observatori del Comerç i dels Serveis, la primera eina d’anàlisi, seguiment i gestió del coneixement del sector comercial
El director del Serveis Territorials del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa a Terres de l’Ebre, Josep Monclús, ha presentat aquesta nova eina que aspira a monitoritzar la situació del sector comercial i reorientar les línies d’actuació. Els objectius de l’Observatori són estudiar i analitzar el sector del comerç; aportar coneixement per orientar les polítiques de transformació i modernització; treballar en xarxa amb agents del sector i proposar noves línies d’actuació de desenvolupament de la innovació. El seu funcionament s’articula en 4 àmbits: gestió de la informació, del coneixement, de continguts i nous projectes. En l’àmbit de la informació, l’Observatori ja ha posat en marxa el Semàfor del Comerç, un nou indicador mensual del comportament de la despesa en consum de les llars catalanes que ajudarà el comerciant a prendre decisions.En aquest marc, s’ha presentat el pla d’incentius i finançament al comerç 2009, que compta amb una dotació de 22 milions d’euros, destinats a programes de suport a l’associacionisme comercial i a la iniciativa individual. Per primer cop, el 50% de les quantitats sol·licitades per a incentius d’accions de les associacions es lliuraran per avançat. .

Opinió

Lleure i formació també en temps de crisi
Montse Perelló, coordinadora territorial de JoventutLlegeix l'article
L'A7 per Campredó: tard i malament
Josep Felip MonclúsLlegeix l'article

Agenda

L'ALdea, Tortosa i Deltebre
divendres, 13 de març
El secretari d'Indústria i Energia, Antoni Soy, visitarà les Terres de l'Ebre, acompanyat del director dels Serveis Territorials d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Felip Monclús.
El Perelló
dissabte, 14 de març. Cinema Victòria. 16.00 h
V Assemblea Institucional de la Federació de l'Ebre d'Esquerra Reùblicana, amb les intervencions de Carme Porta, sobre les polítiques familiars en temps de crisi, i Carles Ibàñez, sobre el Pla de conca de l'Ebre.
El Perelló
dissabte, 14 de març. Cinema Victòria. 18.00 h
Congrés Regional d'Esquerra a les Terres de l'Ebre per escollir els candidats del territori a les eleccions al Parlament europeu.
Móra d'Ebre i Corbera d'Ebre
dijous, 19 de març
Lluís Salvadó, delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, i Carles Pasqual, director dels Serveis Territorials de Governació i Administracions Públiques, acompanyaran el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, en la seva visita a la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada