Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dissabte, 28 de març del 2009

L'EMD de Campredó, pendent del finançament


Ja s'ha presentat als membres del Consell Assessor de Campredó i als diferents grups municipals la proposta de finançament de la futura EMD de Campredó. El proper dijous hi ha convocada una reunió al consistori per tal de debatre-la abastament. A nosaltres no ens satisfà plenament ja que hi ha molts aspectes a discutir. Esperem que hi hagi un debat constructiu i voluntat negociadora. El nostre company Josep Esquerré explicarà la nostra postura, ja que ens hem estudiat a consciència la proposta.
Hem de tenir en compte que anem molt endarrerits, que el temps se'ns tira a sobre ja que s'han convocat les reunions amb excessiu endarreriment, i s'haurien d'accelerar els tràmits si volem que s'aprovi l'EMD durant aquesta legislatura per part de la Conselleria de Governació de la Generalitat. De moment, des que se'ns va presentar la proposta de finançament, s'ha tornat a deixar passar excessiu temps. Tenim el compromís ferm del Conseller Jordi Ausàs per convertir Campredó en entitat municipal descentralitzada, però cal fer els deures a temps, la qual cosa no depèn dels ciutadans de Campredó ni del Consell assessor, sinó dels responsables municipals de Tortosa.
Els membres del consell assessor ja han aprovat el títol preliminar, l'àmbit territorial, ja que finalment el PSOE ha acceptat la pertanyença del polígon Calalunya Sud al nostre terme, tota una revelació divina!!! (Han fet constar en acta que ho acceptaven perquè s'havien quedat sols en la reivindicació que el polígon fos inclòs en terme exclusivament tortosí!!!). A Campredó, continuen desapareguts en combat!!!
Hem aprovat igualment un seguit de competències, tot i que resta pendents les de bens i drets, també el conveni per part de l'Ajuntament amb l'Incasol per adjudicar una tercera parcel·la per ubicar l'Arxiu històric Comarcal, la guarderia i el dispensari, ja que les 2 parcel.les actuals són clarament suficients. Aquest és un altre tema important que cal treballar a fons.

4 comentaris:

  1. Mira si és per temps que esperar... jo personalment no m'hi oposaria, és a dir, prefereixo que les coses i decisions sobre la EMD es facin des de la reflexió que amb "presses i corrillos" i que amb el temps surtim perjudicats... Quant de temps hem esperat, 20 anys??? Pos per un any més no vindrà d'aquí! Per cert, sé que vau proposar que aquesta EMD podria tenir la possibilitat, en un futur, d'esdevenir poble... com s'ha acabat això??? (Per cert, una idea genial!)

    ResponElimina
  2. Des del grup d'ERC volíem que constés en el document de l'EMD que no renunciàvem a ser poble. Ens ho van tombar, no ho van acceptar els companys d'un altre partit. No constarà al document, tot i que nosaltres tenim els ideals clars. som campredonencs, no som tortosins, i lluitarem sempre en aquest sentit. Si ens haguéssim enrocat amb aquest fet, no ens n'hauríem sortit. Quant al fet del temps que passa, sí que és urgent que es deixi de perdre temps. Però no ens en sortim tampoc.

    ResponElimina
  3. Total que al final hem de tragar..i recullir les restes, aixo no es de rebut.

    ResponElimina
  4. Josep,
    Si ens coneixes personalment, saps que som dels que no renunciem fàcilment. En una negociació com aquesta, sempre sembla que el menut surt perdent. A veure si es pot aconseguir un finançament acceptable i no passi el que està passant a la Generalitat (una autèntica humiliació per al país). Tot i que l'emd no és una cosa meravellosa, si ens quedem com a pedania és molt pitjor.
    salut

    ResponElimina