Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dimecres, 6 de maig del 2009

Mercè Lleixà, actriu


El passat divendres 1r de maig ens va deixar la Mercè Lleixà, als 49 anys, víctima d'una greu malaltia. La desaparició de l'actriu roquetenca ha commocionat el panorama escènic català. Va tenir una llarga trajectòria dalt dels escenaris, amb formidables interpretacions com la de la Colometa, en l'adaptació del clàssic La Plaça del Diamant. També es va fer popular per la seua aparició en diversos colobrots televisius com El Cor de la Ciutat (fent el paper d'Alícia), Nissaga de poder o Laberint d'ombres. Baix la direcció de Ventura Pons, va tenir un paper important en la pel·lícula, Què t'hi jugues Mari Pili? De la mà del dramaturg tortosí Ricard Salvat, va prendre part en el festival Entrecultures de Tortosa el 2005 a l'obra Fatma, una reflexió sobre la situació de la dona a l'Islam.
L'escena catalana ha sofert pèrdues irreparables als darrers mesos. El traspàs de Pepe Rubianes va ser especialment sentit, en ser un dels personatges més estimats del teatre català de les darreres dècades. La mort de Ricard Salvat va deixar un sentiment agredolç, per una persona que havia donat la vida pel teatre, el qual no va tenir en vida el reconeixement que es mereixia en haver estat un transformador de les arts escèniques del país.
Soldevila organitzem el Curt redó, el festival documental de les Terres de l'Ebre, el primer cap de setmana de juliol. De ben segur, que hem de trobar un espai per al record d'aquesta grandíssima actriu nostrada que tots admiràvem.
La cultura catalana està de dol amb la mort d'una actriu ebrenca d'alta volada: Trobarem a faltar el teu somriure, diu que ens deixes, te'n vas lluny d'aquí, però el record de la vall on vas viure, no l'esborra la pols del camí. El teu front duu la llum de l'albada, ja no et solquen dolors ni treballs, i el teu cor amarat de rosada és vermell com el riu de la vall. Quan arribis a dalt la carena, mira el riu i la vall que has deixat, i aquest cor que ara guarda la pena, tan amarga del teu comiat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada