Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

diumenge, 31 de maig del 2009

Vota Europa dels pobles, vota independència

Milers de catalans i de catalanes donaran suport a la candidatura de l'Europa dels pobles, que encapçala l'historiador Oriol Junqueras. Ens hem de felicitar per la formació d'aquesta candidatura amb dos partits euskalduns (Aralar i Eusko Alkartasuna), un de gallec (Bloque nacionalista Galego), un d'aragonès (Chunta Aragonesista), col·lectius verds d'arreu de l'estat (Los Verdes) i ERC i Entesa per Mallorca com a representants dels Països Catalans (amb el suport extern del PSM, Partit Socialista de Mallorca).
Ens complau veure aquesta unitat d'acció de formacions que aglutinen forces perquè la veu de les nacions sense estat sigui més forta a Europa. S'ha aconseguit aplegar formacions amb notable compromís polític, que tenen una força específica a les seues nacions respectives, que han tingut responsabilitat de govern. Oriol Junqueras és el candidat ideal per a representar l'independentisme al Parlament Europeu. Una Europa que ha d'escoltar els Països Catalans, Euskal-herria, Galiza, Scotland o Cymru. Una Europa que mai no s'ha de construir en base a uns estats consolidats que neguen els nostres drets.
S'ha aconseguit formar una candidatura forta, no és un parlar per parlar. Malgrat que els partits nacionalistes espanyols volen potenciar el bipartidisme per evitar que hi hagi veu catalana pròpia al Parlament Europeu, la candidatura de l'Europa dels pobles ha entrat en força en campanya perquè ha estat molt ben dissenyada des d'un principi. El Bloque Nacionalista Galego és la força majoritària del nacionalisme gallec, que anteriorment havia estat soci de CiU, i que ha vist en aquesta candidatura la necessitat d'altres aliats que no caiguin amb la genuflexió habitual d'Artur Mas. Aralar va aconseguir uns excel·lents resultats en els darrers comicis nacionals euskalduns, marcats per les trampes dels partits espanyolistes que van alterar els resultats antidemocràticament. Eusko Alkartasuna va ser la segona gran perjudicada d'aquests comicis (la gran perjudicada era l'esquerra abertzale i el poble basc en general), ja que va sofrir la força del vot útil envers Ibarretxe (lehendakari estimat). Entesa per Mallorca presenta un planter jove que vol revitalitzar la política balear, també cal considerar el suport del PSM, força històrica i majoritària del nacionalisme illenc. La Chunta Aragonesista sempre ha apostat per la llei de llengües d'Aragó que permetria l'oficialitat del català als pobles de la Franja de ponent.
La millor opció per als catalans i les catalanes és la candidatura Europa dels pobles, és Oriol Junqueras "una veu independentista a Brussel·les".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada