Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dissabte, 21 de febrer del 2009

Declaracions d'Ausàs sobre l'EMD de Campredó a l'ACN


Ausàs no s'oposarà a que Campredó i Bítem siguin EMD, com demana Tortosa

Barcelona (ACN).- El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, s'ha mostrat favorable a la creació de dues noves Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) a Tortosa, la de Campredó i la de Bítem. Així ho ha plantejat l'ajuntament de la capital del Baix Ebre, que ja té l'EMD de Jesús. En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Ausàs ha apuntat que caldrà establir un calendari i fer possible 'una després de l'altra', primer fent realitat la de Campredó i després la de Bítem. Ausàs s'ha compromès ha donar 'totes les facilitats que calguin'.
El conseller ha explicat que el Departament de Governació i Administracions Públiques està 'a l'espera que l'ajuntament li faci arribar la proposta concreta amb la forma que correspon' perquè aquest pugui prendre la determinació.
Ausàs ha explicat que ha parlat sobre aquesta qüestió amb l'alcalde, Ferran Bel, en diverses ocasions, i que també s'ha reunit amb els veïns de Campredó. Segons el conseller, aquests mostren clarament 'una voluntat d'esdevenir un ens propi'.
L'alcalde de Tortosa assegura que l'Ajuntament tramitarà paral·lelament les EMD de Campredó i Bítem

Tortosa (ACN).- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), ha assegurat que l'Ajuntament tramitarà 'a un ritme molt semblant' les Entitats Municipal Descentralitzades (EMD) de Campredó i Bítem. Bel ha deixat clar que l'Ajuntament enviarà els expedients al Departament de Governació 'gairebé al mateix temps' perquè 'responen a realitats semblants', i que 'el tempo' de la seva aprovació l'haurà de marcar la conselleria. Bel, que ha agraït la receptivitat que el conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha mostrat per la descentralització d'aquests dos pobles de Tortosa, i confia poder enllestir aquest procés durant el primer trimestre de l'any.
Bel ha valorat així les declaracions del conseller de Governació, Jordi Ausàs, en una entrevista a l'ACN, sobre la constitució de les EMD de Campredó i Bítem, i el calendari de la seva aprovació. L'alcalde ha detallat que s'està avançant per la creació de les dues EMD paral·lelament, ja que són realitats molt semblants tot i reconèixer la voluntat, fins i tot, segregacionista de Campredó.
L'alcalde vol que Tortosa sigui un model de ciutat que vertebra diferents nuclis de població mantenint un únic municipi. Així, s'ha mostrat confiat d'enllestir aquest procés durant el primer trimestre de l'any, i de tenir en pocs dies una proposta de fórmula financera per les EMD.
Bel també ha confirmat que hi haurà referèndum tant a Campredó com a Bítem, complint el compromís adquirit perquè el poble pugui dir-hi la seva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada