Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

divendres, 10 d’abril del 2009

Butlletí ERC-Ebre (7)

Divendres, 10 d'abril de 2009
La notícia de la setmana

Dissabte, 4 d'abril
Descansen al Memorial de les Camposines les restes de 35 soldats de la Batalla de l'Ebre.
El Memorial de les Camposines, a la Fatarella, és un dels espais més emblemàtics de la Batalla de l'Ebre
Després de setanta anys sota terra, enterrats en precari pels seus mateixos companys o per veïns de la Terra Alta, 35 soldats morts al front de la Batalla de l'Ebre van rebre una sepultura "digna i definitiva", en paraules del delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, que també afirmava que "amb la mateixa convicció i contundència, cal tenir clar que les persones que enterrem aquí, que els soldats dels quals exposem la seua vida a les plaques d’aquí darrere, d’un bàndol i de l’altre, són vides anònimes de persones que, totes, van ser víctimes, víctimes de la més brutal expressió d’intolerància que hem inventat els humans: la guerra".Lluís Salvadó també afirmava que el Memorial de les Camposines és un "homenatge fet, un Memorial construït, per primera vegada a les nostres comarques, des de les institucions democràtiques de Catalunya" i és "un reconeixement a tots els que van sofrir la Batalla de l’Ebre. A totes les víctimes. Als soldats que van morir, als soldats que van ser ferits, però també, i sobretot, als civils que van sofrir durant la Batalla, als que van morir, als que van perdre gent propera, als que van haver d’abandonar el seu país, als que van patir la repressió i la persecució".En un acte ple d'emotivitat, el Memorial de les Camposines va rebre les primeres deu capses amb cossos rescatats de l'oblit. Es tracta de 394 restes òssies que corresponen a 35 homes adults d'edats compreses entre els 21 i els 45 anys. Estaven escampats en una superfície d'unes 27 hectàrees en diferents punts de la serra de ponent del Mas de la Pila, a Corbera d'Ebre.El Consorci del Memorial de la Batalla de l'Ebre (COMEBE) té previst recuperar i senyalitzar aquest any, a més del Memorial de les Camposines, set espais emblemàtics més de la Guerra Civil a la mateixa zona i incorporar-los així a les rutes de visita. Es tracta d'un tram de trinxeres, dos forts, un búnquer i dos refugis. A més, també se senyalitzarà el castell de Miravet per explicar el destacat paper que va tenir durant les primeres hores de l'ofensiva.

Flaixos d'actualitat

Dilluns, 6 d'abril
La residència d'esportistes del Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l’Ebre rebrà 300.000 euros mésLa Secretaria General de l’Esport prioritza el Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l’Ebre en el repartiment de l’aportació anual del Consejo Superior de Deportes, per la qual rebrà 350.000€. Es destinen 300.000€ per a la primera fase de construcció de la Residència d’esportistes, 30.000 euros més a les despeses de funcionament i 20.000 euros per a material esportiu. D’aquesta manera, l’aportació "se suma a la inversió de la Generalitat i permet a l’Ajuntament d’Amposta afrontar una despesa molt elevada per a les arques municipal però, que considerem necessària per tirar endavant una de les peces claus del Centre Tecnificació Esportiva”, valorava Jesús Auré, coordinador de Desplegament Territorial i de Relacions Institucionals. Jordi Gaseni, representant Territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, considerava aquesta notícia molt positiva perquè "com a territori el que hem de fer és lluitar per aconseguir al màxim de recursos possibles perquè els municipis puguin desenvolupar aquells projectes que compartim”.
Esquerra trenca amb el PSC a Deltebre i governarà a partir d'ara en minoriaGervasi Aspa, alcalde de Deltebre, acompanyat del segon tinent d'alcalde, Miquel Subirats, va fer públic el trencament del pacte de Govern amb el PSC. Les relacions amb els socialistes han estat conflictives des dels inicis del mandat, però el detonant final va ser l'abstenció dels dos regidors del PSC durant la votació del pressupost municipal, ara fa dues setmanes. Gervasi Aspa afirmava que "ells mateixos han forçat la seua sortida del govern. D'aquesta manera no podíem continuar", i precisava que es tracta d'una decisió molt pensada després d'un període de reflexió de tretze dies, tot recordant la "deslleialtat institucional" dels seus socis de govern en haver ampliat el contenciós administratiu que havien presentat contra l'ajuntament de Deltebre quan governava CiU per l'adjudicació de la concessió de la piscina coberta, i també va criticar l'excés de despesa de la Regidoria d'Obres i Serveis, a les mans del regidor socialista Salvador Bertomeu: "el 2008 es va gastar 400.000 euros més del que tenia pressupostat, gairebé el doble, i totes les modificacions de crèdit anàven a Obres i Serveis". Aspa també lamenta la manera com va deixar el govern el regidor socialista Francesc Callau, "amb nocturnitat i traïdoria, sense ni avisar, i a hores d'ara encara no sabem per què va plegar".
Dimarts, 7 d'abril
L'Ajuntament de Tortosa posa en marxa el Passeig de les Fortificacions, una nova ruta turística i cultural
L'Ajuntament de Tortosa ha posat en marxa el Passeig de les Fortificacions, un nou itinerari turístic destinat a ampliar l'oferta turística i cultural de la ciutat, que recorre els baluards, les muralles i les fortificacions de Tortosa. En una primera fase, l'itinerari practicable inclou les Avançades de Sant Joan, els Jardins del Príncep, la Plaça de la Immaculada, el Passeig de Ronda i la Torre del Célio. El recorregut ha estat senyalitzat convenientment en tots aquests punts en sis idiomes. La ruta pot fer-se a peu o en bicicleta.El regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Ricard Forés, i el director dels Serveis Territorials d'Innovació, Josep Monclús, van presentar la nova ruta turística. Forés va explicar que "estem davant d'un nou producte turístic que és alhora un nou projecte de ciutat" i va destacar que la seva doble funció de pulmó verd i de sender turístic. El representant de la Generalitat, Josep Monclús, va afirmar que el Govern català continuarà finançant actuacions d'aquest tipus, que tinguin per finalitat posar en valor Tortosa i les Terres de l'Ebre. El cost de la senyalització del passeig de les Fortificacions ha estat cofinançat entre la Generalitat (60%) i l'Ajuntament de Tortosa (40%).
El CODE ha iniciat la campanya de tractament per alcontrol del mosquit 2009El CODE va iniciar dilluns al matí la campanya de tractament per al control de la plaga del mosquit en un total de 130 ha (13 tractaments) a les zones litorals del Delta. S'ha fet un tractament general a l'Encanyissada, la Tancada, Eucaliptus, l'Alfacada, l'illa de Buda, Riumar (el Garxal) i les Olles. El president del CODE, Josep Caparrós, destaca que "des de fa setmanes, el CODE treballa en la campanya. De fet, ja s'estaven controlant les diferents zones i, com a conseqüència de les últimes pluges, la baixada de pressions i l'augment del nivell del mar, que ha fet inundar les zones litorals, hem fet el primer tractament de la temporada 2009” i també ha afirmat que "tota aquesta tasca es fa per evitar la proliferació de mosquits adults que amb les bones temperatures que aviat tindrem es farien notar molt. Ara esperarem a obtenir el resultats de les prospeccions per analitzar l'eficàcia d'aquest tractament però, a partir d'avui, ja hem començat els tractaments periòdics de control de mosquit que fem cada temporada al delta de l'Ebre”.

Agenda

Tortosa
divendres, 10 d'abril
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, acompanyat del coordinador d'Esports, Jordi Gaseni, i del director dels Serveis Territorials de Governació i Administracions Públiques, Carles Pasqual, presidirà la inauguració del Torneig Internacional Futbol Base de les Terres de l'Ebre
Tortosa
dimecres, 15 d'abril
El secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Bernat Joan, acompanyat del delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, presentarà el programa parla.cat a les Terres de l'Ebre.
La Ràpita
dijous, 16 d'abril
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, presidirà l'acte de celebració del Dia de les Esquadres.
Tortosa, Móra d'Ebre, Benifallet i l'Aldea
divendres, 17 d'abril
El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, acompanyat del delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, i del director dels Serveis Territorials d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Felip Monclús, visitarà diversos municipis de les Terres de l'Ebre i inaugurarà la Fira de l'Aldea.
Tortosa
divendres, 17 d'abril
La secretària general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Anna Pruna, acompanyada del coordinador d'Esports a les Terres de l'Ebre, Jordi Gaseni, assistirà als actes del centenari del Club Esportiu Tortosa.
Tortosa
divendres, 17 d'abril. 18.30 h. IES de l'Ebre
La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva, acompanyada de la coordinadora territorial de l'ICD a les Terres de l'Ebre, Alícia Gamundi, assistirà a l'Assemblea de Dones de les Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada