Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dijous, 30 d’abril del 2009

Festa al voltant de Solicrú


Els membres de Soldevila vàrem instaurar l'any 2001 la diada del patrimoni campredonenc el dia 1 de maig. Un dels nostres companys era el representant d'ERC al Consell Assessor de Campredó i s'encarregava de la dinamització cultural. Vàrem treballar amb molt d'entusiasme i vàrem tirar endavant nombroses activitats, així com vàrem fundar dos associacions de caire musical i pictòric. La nostra motivació principal era lluitar per la restauració dels edificis templers campredonencs: la torre de Font de Quinto i la Casa del Prat. Malauradament, vàrem topar-nos amb orelles sordes per part del govern municipal, per la qual cosa van haver de passar uns quants anys abans de recuperar aquestes històriques construccions. Sortosament, els Serveis territorials de Cultura de la Generalitat, dirigit pel republicà Xavier Vega, han finançat unes obres de restauració necessàries durant el 2008, un fet molt important per al nostre poble.
L'1 de maig molts campredonencs i moltes campredonenques continuen aplegant-se al voltant de l'ermita de Solicrú per acompanyar la festa organitzada pels Quintos. També és el dia en què en l'esmentada ermita, restaurada el 2001 pels seus propietaris (la família Garcia Ballester), se celebra l'únic servei religiós de l'any.
Durant aquestes trobades sigui a la torre o a Solicrú, les converses giren al voltant del patrimoni campredonenc i de les seus possibilitats. Des de Soldevila continuem treballant en projectes que ens ajudin a dignificar uns edificis templers de notable bellesa i importància històrica. La museïtzació de la Torre i la restauració de l'entramat emmurallat al voltant de la Casa del Prat han de ser dos fites que hem de veure realitzades durant els propers anys. Cal la complicitat de les institucions i cal la motivació dels campredonencs per continuar lluitant pel ric patrimoni històric local.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada