Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dijous, 9 d’abril del 2009

Dia de la farigola a Campredó




Com cada divendres de la setmana de Pasqua, desenes de campredonencs i campredonenques s'apleguen al voltant de la torre de Font de Quinto, el veritable símbol del nostre poble. És una tradició que continua any rera any motivant la ciutadania local. Els i les Quintos organitzen una sardinada popular que amenitza un bon ambient matinal.
És el dia de la frígola, quan tradicionalment els veïns de Campredó es desplaçaven als camps del voltant de la torre templera per recollir aquesta herba, que després solia tenir usos culinaris.
Enguany la gran novetat que ens trobarem serà la restauració de la torre i de la Casa del Prat, que havia estat una reivindicació històrica de la població. Finalment, el Departament de cultura de la Generalitat ha finançat unes obres necessàries, ja que el nostre patrimoni històric estava altament degradat, després d'anys de deixadesa i d'incapacitat política per tirar endavant aquest necessari procés de restauració.
Soldevila tenim moltes propostes per continuar dignificant el nostre patrimoni, i estem treballant en diversos projectes que, de ben segur, tindran una molt bona acceptació ciutadana. Els nostres edificis templers tenen una gran vàlua patrimonial i hem de treballar pel seu embelliment i la seua difusió.
Avui és un dia plujós, la qual cosa pot restar gent. Els campredonencs es tornaran a aplegar al voltant de la torre el proper 1 de maig.

2 comentaris:

  1. Em pensava que podria visitar la torra per dins pero em vaig quedar en les ganes... al igual que altra gent.

    ResponElimina
  2. T'asseguro que si depengués de nosaltres tindríem mil activitats que fer a la torre, i ens encarregaríem que estigués oberta en dies com aquest. Nosaltres no podem fer res al respecte... entenc la teua posició.
    salut

    ResponElimina