Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dijous, 16 d’abril del 2009

Manuel Pérez Bonfill inaugura la Fira literària de Jesús

Una conferència va donar el tret de sortida ahir a la 3a Fira literària Joan Cid i Mulet, que té lloc aquest cap de setmana de 17-19 d'abril a l'EMD de Jesús. Ofereix un programa literari i cultural de primer ordre que contribueix a potenciar les lletres ebrenques i catalanes. A més, enguany inaugura la fira el veterà escriptor tortosí Manuel Pérez i Bonfill, tot un mite de la nostra literatura. Vell lluitador antifranquista, va ser empresonat per la seua defensa de la llengua catalana i de la classe obrera durant la dictadura. Va estar vinculat al PSUC, va formar part de les primeres candidatures electorals de la UPM (Unió de progrés municipal) al municipi de Tortosa, ja que és un dels intel·lectuals més representatius de l'esquerra catalanista. Durant la seua etapa docent era professor de llengua i literatura castellana (per imperatiu legal), ja que la seua gran passió ha estat i és la literatura catalana. El seu bagatge literari, docent i teatral és extraordinari. Mereixia, per suposat, un homenatge com aquest en el marc d'un certamen llibresc al poble de Jesús.
D'altra banda, també felicitem l'EMD per haver donat el nom de la fira a Joan Cid i Mulet, un literat i intel·lectual catalanista de primer ordre, el màxim representant del republicanisme catalanista vora l'Ebre, que va sofrir un llarguíssim exili i va romandre sempre fidel a la llengua i la nació catalana. Un dels primers intel·lectuals ebrencs, fill de Jesús, en plantejar-se la necessitat de la independència de la nació catalana davant de la perenne opressió espanyola.
Esperem que hi hagi una gran assistència als actes de la fira, molt apropiats per a totes les edats. Esperem que l'homenatge a Manuel Pérez Bonfill, el nostre professor de sempre, sigui ben lluït i emotiu.
Llarga vida a la Fira literària Joan Cid i Mulet i llarga vida a la catalanitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada