Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dilluns, 6 d’abril del 2009

Crònica de El Punt sobre la manifestació de Campredó



Prop de 500 persones protesten contra el traçat de l'A-7 que trinxa Campredó.
Els manifestants van tallar durant un quart d'hora l'autovia entre Tortosa i l'Aldea

Amb el lema «Entre Campredó i Font de Quinto ni parlar-ne. Canvi de traçat, ara», unes 300 persones es van manifestar contra el traçat de l'A-7, coneguda com l'autovia de l'interior, que travessa pel mig els nuclis de Font de Quinto i la Raval del Pom, deixant-los incomunicats de Campredó. La protesta es va iniciar a la plaça de l'església del poble, i a les onze del matí els manifestants van tallar durant quinze minuts i en ambdós sentits l'autovia entre Tortosa i l'Aldea. La protesta va tenir el suport i la participació de Ferran Bel, l'alcalde de Tortosa, i de representants polítics d'altres municipis com ara l'Aldea i Amposta.
A quarts d'onze del matí eren pocs els que ja estaven concentrats a la plaça de l'església de Campredó. Però poc a poc la presència de manifestants va augmentar. Tant veïns de Campredó com de la Font de Quinto, així com, també, els propietaris dels terrenys que es veuran afectats pel traçat de l'A-7 proposat pel Ministeri de Foment, van acudir a la protesta. Encapçalats per un grup de xiquets i xiquetes, que portaven les pancartes i banderes amb el lema de la protesta, els 500 manifestants va sortir de la plaça per dirigir-se a l'autovia entre Tortosa i l'Aldea.
Un cop allí van ser tallats els dos sentits de la marxa i es van llegir dos manifestos. En el primer es relatava quin seria el futur d'aquest poble i de la Font de Quinto si l'actual traçat de l'autovia marcat per Foment es dugués a terme. En el segon, llegit per Joan Sanahuja, l'alcalde Pedani de Campredó, es va reivindicar que el traçat proposat pel ministeri «és inadmissible i inacceptable, ja que provocarà l'asfíxia del poble i, en conseqüència, de les generacions futures». També es va demanar «amb respecte però amb contundència i rotunditat», que s'estudiïn noves propostes del traçat.
La manifestació va tenir la presència dels representants d'altres poblacions, com ara l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i dos regidors de l'Aldea i Amposta, ja que el rebuig al traçat té el suport de moltes poblacions veïnes.
Un cop acabada la manifestació, Sanahuja es va mostrar molt satisfet, a causa de l'afluència de gent que hi va participar, però va assegurar que des de Campredó «la lluita continuarà per intentar donar resposta al canvi de traçat», ja que tant Sanahuja com altres campredonencs no entenen aquesta situació. Molts veïns del poble, com ara Pili Sebastià, veuen més factible que enlloc de fer un nou traçat per l'autovia «s'alliberin els peatges de l'autopista, i d'aquesta manera no cal fer mal als veïns», va manifestar Sebastià. No obstant això, Sanahuja va assegurar que la infraestructura «és necessària pel territori», i que «donaran suport a qualsevol traçat que no separi el poble».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada