Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dissabte, 18 de juliol del 2009

Història de la Unió Esportiva Campredó (6)

Torneigs internacionals de futbol base
Durant la setmana de Pasqua de 1992 i 1993, la UE Campredó i l'Ebre Escola esportiva (que féu ús de les instal·lacions esportives campredonenques durant la dècada de 1990) organitzaren conjuntament dues edicions del torneig internacional infantil "Josep Otero", que va comptar amb la participació d'equips italians i de la comarca del Baix Ebre. Quant a la categoria aleví, en la primera edició la UE Campredó aconseguí el tercer lloc, a més de ser l'equip menys golejat. El guanyador fou el Carmagnola. Diverses famílies campredonenques albergaren els xiquets italians del conjunt del Sant Damiano. També es desplaçaren a competir a Torí, la capital del Piemont, on jugaren cotra el San Remigio i el Mirafiori. La revista Soldevila ho recollia així: "Acompanyats pels directius Marios Gutiérrez i August Prades, els joves futbolistes han participat en aquest torneig internacioal. Fet de gran importància, tant per la il·lusió dels esportistes com per la dimensió internacional de l'esdeveniment, que portarà el nom de Campredó fora de les nostres fronteres". El resultat més espectacular l'aconseguiren derrotant el Sant Damiano pel resultat de 8-0. Afegirem també que quatre futbolistes campredonencs de categoria benjamí, dirigits per Sebatià Álvarez, competiren en terres italianes, en un equip de Futbol 7 que havien format amb cinc jugadors de Tortosa i arribaren a semifinals.
Campionat de Futbol Sala
Va començar a disputar-se l'any 1988. durant els primers anys va haver-hi una clara hegemonia dels equips formats majoritàriament per jugadors campredonencs, amb les victòries que aconseguiren GIS, Tafesa i Escumosos March. El 1993 agafà el rreu el conjunt Nessie School d'Amposta, que guanyà tres campionats consecutius. CCT guanyà el 1996, en un any en què es donà entrada a noves formacions que posteriorment trencaren l'estructura anterior. Entre els equips històrics quant a número de participacions destaquen YKK, Bar sport, Exc. Algueró i Intorsa.
La direcció del torneig durant moltes edicions va estar a càrrec de Ruf Muñoz, Agustí Fernández i Andreu Barea, que també complien la tasca arbitral amb l'ajut de Fabià Antó. Posteriorment l'organitzà la UE Campredó de la mà de Jaume Roca i Ejarque. Entre els equips guanyadors de les darreres edicions destaquem Txapes Gil-Racó.
Secció de Bàsquet
Josep Pagà impulsà la creació de la Secció de bàsquet de la Unió Esportiva Campredó, que es va constituir el 1969. Pagà disposava del títol d'entrenador provincial, fet que coincidí amb la construcció de l'antiga pista d'aquest esport (a l'alçada de la piscina actual), que féu afeccionar els joves a tirar a cistella tal com recorda l'històric esportista a Soldevila: "La construcció de la pista és una de les coses de les quals més orgullosos podem estar els campredonencs, perquè va ser finançada totalment pel poble. Tothom aportava el que podia, un sac de ciment, mà d'obra, etc.". Es van crear dos equips, un de cada sexe. Els nois participaven en partits de Festes Majors de pobles com La Cava, Masdenverge o Batea. Els jugadors més destacats eren Joan Mulet, Joaquim Gauxachs i Joan Cugat. El conjunt femení va comeptir en un campionat municipal contra equips com l'Aldea, La Cava, Reguers i Tortosa. Estava format per Mercè Machí, Paquita Mulet, Mar Tena, Maria Sol, Sílvia Arbona, M. Joana Pasqual, Rosa M. Mulet i M. Pilar Lluch. el 1995 es recuperà aquesta secció amb la creaciñi de dos equips de les categories alevins i infantils, que participaren en els Jocs Esportius escolars i eren entrenades per David Fernández. També se celebrà una edició d'un campionat de Streetbasquet, sota l'organització de Joaquim Gauxachs Margalef.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada