Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dimarts, 21 de juliol del 2009

Les Festes Majors de Campredó (2)

Als anys quaranta el ball de Festa Major tenia lloc darrera de les instal·lacions del Ball Machí, en uns terrenys molt rocosos que presentaen un sòl desigual. Posteriorment es va decidir buscar una alternativa que portà la celebració de les animades sessions de ball al tram final del carrer Benicarló, al costat de la plaça del Forn vell. Els participants s'havien de portar la cadira de casa, mentre que als forasters que no havien pagat el tradicioal "boleto" de festes, els membres de la Comissió de festes els posaven una cinta a la camisa, recordant-los que havien de passar per caixa si volien tenir dret a ballar. Molts campredonencs encara recorden aquelles animades tardes amenitzades per l'entranyable orquestra Rossell-La mata, que pràcticament quedava contractada d'un any per a l'altre.
En aquell temps les Festes Majors se celebraven en honor al patró Sant Joan, però el fet que molts ciutadans haguessin de treballar a la plantada de l'arròs va fer alterar les dates de la festa. Posteriorment varen passar a celebrar-se als sequers circumdants del local del sindicat arrosser (en alguna edició, fins i tot se celebraren dins del mateix local, si les condicions meteorològiques no acompanyaven), abans de trobar la localització definitiva a la pista poliesportiva.


Amb el pas dels anys, hi ha hagut moltes Comissions de Festes amb tarannàs força distints. Dos dels membres històrics que han format part drant més anys de l'organització festiva han estat Secundino Aguiló i Josep Prades. Amb aquests dos noms pretenem representar i homenatjar un allarga llista de ciutadans que han contribuït a perpetuar la festa major. Han estat nombrosos els artistes famosos que han passt pel nostre poble. Els noms de Luis Aguilé, Àngela Carrasco, els Germans Calatrava, Mocedades, Beatriz Carvajal, Anna Kiro i tants d'altres, han donat categoria a la festa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada