Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

divendres, 27 de febrer del 2009

Butlletí digital Ebre-ERC (2)


L'alcalde de l’Aldea exigeix a Foment un pla director per a l'estació de tren i reclama el suport del territori

“Mentre no tinguem una estació de primera seguirem sent un territori de segona”, ha afirmat l’alcalde AndreuL'alcalde de l'Aldea, el republicà Dani Andreu, davant la 'manca d'interès i voluntat' del Ministeri de Foment perquè l'estació de l'Aldea actuï com una terminal de referència al territori, l’alcalde ha decidit liderar des del seu ajuntament aquesta demanda. “Actualment sembla més un baixador que una estació de referència”, ha lamentat l'alcalde. Per això presentarà, demà divendres, 28 de febrer, una moció on també es demana el suport de la restat d’institucions i agents social i econòmics del territori. Andreu ha recordat que, des de l'entrada en servei de la nova estació, l'any 1995, els serveis s'han empitjorat fins arribar a la situació actual amb una reducció dels horaris d'atenció als usuaris, de manera especial en l’horari nocturn. Així, primer es va reduir l'obertura de l'estació a les sis del matí i el tancament a les 21.50 hores, i actualment no es presta servei abans de les sis i deu del matí, ni després de dos quarts de deu de la nit, quan encara queden dos trens amb aturada a l'Aldea.Per l’alcalde republicà, Dani Andreu, tal com s’explica en la moció, és el moment d'exigir un Pla director per millorar l'estació tan pels usos actuals i futurs, així com reclamar que s'augmenti la freqüència i aturada de trens regionals, d'acord amb diverses resolucions del Parlament. La moció també inclou l’acord aprovat per la Comissió de Foment del Senat de que un Euromed diari tingui aturada a l'estació Aldea – Amposta - Tortosa. Així ha recordat que actualment, circulen un total de vuit Euromeds (Barcelona-Alacant) per l'Aldea sense que cap d'ells tingui aturada. El pla director que reclama l'Ajuntament de l'Aldea contempla la millora dels accessos a l'estació, l'ampliació de la zona d'aparcaments, i la reforma i ampliació de l'estació i les seves infraestructures (atenció, sala d'espera, cafeteria o compra de bitllets). Andreu confia que tots els grups municipals de l'Ajuntament donaran suport a la moció, i ha demanat la implicació d'altres institucions i agents socioeconòmics del territori. Així, l'alcalde ha assegurat que farà arribar una petició formal a ajuntaments, consells comarcals, i entitats socials i econòmiques de les Terres de l'Ebre perquè reclamin també una actuació decidida a Foment.

Flaixos d'actualitat

A licitació les obres del nou edifici del Campus de les Terres de l’EbreEl Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha fet pública, el 25 de febrer, la licitació de les obres de l’edifici del Campus de les Terres de l’Ebre de la URV amb un pressupost de 9.4521.875’99 euros.Aquesta informació ha estat valorada molt positivament pel director territorial d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep F. Monclús, ja que “suposa un pas més endavant en la realització d’un projecte molt treballat des del territori i molt esperat pel territori, que consolida el nostre desenvolupament i que és clau per al nostre futur”
Miravet enceta el II Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre. Trofeu Pam i TocLa creixent afició a l’entorn de les diverses Curses de Muntanya, que s’organitzen a diferents municipis de les Terres de l’Ebre, ha portat els responsables de la Secretaria de l’Esport a potenciar la creació de l’Associació de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre i dur a terme una programació anual d’aquests esdeveniments esportius i lúdics. En aquest sentit, Gaseni, responsable territorial de l'Esport, destacava la importància de crear l’Associació “perquè tenir una sola veu permet, especialment, de cara a les administracions, aconseguir tenir més força i també gestionar amb més rapidesa els tràmits. Però, alhora és una aposta decida per la potenciació d’aquest esport i dels espais naturals que s’usen en la seva pràctica”.
Sota el títol “Del Facebook al Twitter” Ernest Benach explicà la seva experiència en el món virtual com a polític i com a ciutadàEl molt Honorable President del Parlament de Catalunya Sr. Ernest Benach, qui molts anomenen el polític 2.0 per ser un dels habituals i més participatius en les xarxes socials, celebrà una conferència titulada “Del Facebook al Twitter. Política i xarxes socials”. Durant l’acte, va estar acompanyat pel president del Consell Comarcal, Alfons Montserrat.
Esquerra de la Ràpita denuncia la mala gestió urbanística del Govern municipal per la gran pèrdua de temps i el malbaratament de diners de l’AjuntamentJosep Caparrós manifesta que “la nefasta gestió del Govern municipal en temes urbanístics és inadmissible, per la gran pèrdua de temps, de valor patrimonial i, sobretot, de diners de tots els rapitencs i rapitenques”.“Des d’Esquerra no entenem quin és el model de poble que volen els grups del Govern municipal (PSC-ICV) perquè durant els sis anys que fa que gestionen la planificació urbanística no han aconseguit res i les seves decisions han estat una deriva constant”, anunciava Caparrós, i afegia que “han deixat passar el temps inútilment, malbaratant els diners de les arques municipals demanant un canvi darrere l’altre: passant de remodelar planificacions com al Saliner fins retornar a sòl rústic com a l’Horta Vella”.
Presentació de la memòria de l’Oficina Comarcal del Montsià d’Informació al Consumidor (OCIC) El president del Consell Comarcal del Montsià, Alfons Montserrat, acompanyat pel president de l’Àrea de Dinamització Econòmica, Josep Pitarch, i pel director dels Serveis Territorials d’Economia i Finances, Josep Rovira, ha presentat avui la memòria de l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor del 2008. En aquest memòria es detallen els resultats de les diferents funcions i competències delegades al Consell Comarcal, que van augmentant amb el temps, i la funcionalitat d’aquesta oficina ja que les dades ho demostren. Cal destacar l’augment de les atencions al públic que han passat de 579 al 2007 a 1338 al 2008. Un increment que, com apuntava Alfons Montserrat, “s’ha pogut absorbir i compatibilitzar amb la resta d’activitats de l’Oficina gràcies a la incorporació d’una auxiliar administrativa”.
Justícia engega les excavacions arqueològiques al solar del futur Palau de Justícia de Tortosa Els treballs consistiran a excavar 269 metres quadrats de terreny i permetran ampliar els estudis històrics de la ciutat. Al solar, situat al nucli antic del municipi, s’hi construirà el nou Palau de Justícia de Tortosa amb capacitat per a quatre òrgans judicials.

Opinió

El servei ferroviari que necessitem Pere Muñoz, senadorLlegeix l'article
Crisi, ocupació i formació. El paper de l’Administració pública Alfons Montserrat, president del Consell Comarcal del MontsiàLlegeix l'article

Agenda

Miravet
diumenge, 1 de març. 9.00 h
Jordi Gaseni, coordinador territorial de l'Esport de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre, assistirà a la cursa de la Cameta Coixa, cursa popular del II Circuit de les Terres de l'Ebre.
Tortosa
divendres, 6 de març. 19.00 h
Lluís Salvadó, delegat del Govern, i Adam Tomàs, director dels Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania, presidiran l'acte institucional de lectura del manifest en motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora. L'acte consistirà en un concert i la lectura de diversos fragments d'obres. Conservatori de Música. Carrer de la Rosa, 8.
Amposta
divendres, 6 de març. 18.00 h
Alfons Montserrat, president del Consell Comarcal del Montsià, presentarà l'acte institucional comarcal en motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, en el qual les escriptores Francesca Aliern, Teresa Bertran, Estela Ferré, Maria-Josep Margalef i Mari Chordà faran lectura de fragments de diverses obres. Marta cid, consellera comarcal, presentarà el catàleg de l'exposició "Dones en la memòria, cronologia d'un esforç.Museu del Montsià. Carrer Gran Capità, 34
Xerta
dissabte, 7 de març. 11.00 h
El conseller de PTOP, Joaquim Nadal, i el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, inauguraran la primera edició de la Fira del Cítric.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada