Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dijous, 12 de febrer del 2009

Xavi Sarrià fa un tour literari per les Terres de l'Ebre



Des de Soldevila hem volgut organitzar tot un seguit d'actes de presentació del llibre Històries del paradís, de Xavi Sarrià, arreu de les Terres de l'Ebre, per tal de promocionar un dels llibres més venuts d'aquest hivern en llengua catalana, que ha editat una editorial que mereix tot el nostre suport, Bromera. Ja tenim tot el programa ben configurat i hem d'agrair el gran interès que han demostrat biblioteques, instituts i institucions per tal de poder anar quadrant totes les activitats.

Començaran els actes a la biblioteca de l'IES Flix, divendres a les 11.45, on es realitzarà una lectura de contes, activitat habitual del centre, de la qual se n'encarreguen els professors Màrius i Dolors. Immediatament hi haurà dos xerrades-col·loqui amb alumnes de 4rt ESO i 1r Batxillerat amb una curta introducció de l'autor per part d'Araceli Aguiló, professora de català campredonenca. Ens complau l'excel·lent predisposició del centre i l'interès d'alguns professors com Àngel Fernández, autor del bloc Alego, que ha realitzat un mural amb fotos del cantant i del llibre, un bon aperitiu per a l'acte.

A les 19.30 ens traslladarem a la biblioteca de Roquetes. La presentació anirà a càrrec d'Emigdi Subirats, i després hi haurà lectura de contes per part d'homenots de lletres ebrencs com Vicent Pellicer (el cantor del Port) i Xavi Aragó (aquell home de teatre planenc), i d'alguns alumnes de l'IES Roquetes. Després tindrem l'habitual refrigeri que ofereix la biblioteca.

A les 23.00 arribarà un dels plats forts del tour, la presentació al Casal Jesusenc a l'EMD de Jesús. Gràcies a la formidable feina de la regidora de cultura, Dolors Queralt, ha pogut ser possible portar un acústic dels membres d'Obrint pas, que ens oferiran una bona vetllada, després de la presentació del llibre.

Dissabte al matí serà el torn de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d'Amposta. També la presentarà Emigdi Subirats, mentre que llegiran contes Jesús Auré, coordinador territorial d'esports de la Generalitat, i Adam Tomàs, delegat d'accció social de la Generalitat a Terres de l'Ebre.

A les 18 hores, començarà l'acte central que se celebrarà al Casal Francesc Llop de Campredó. La presentació del llibre anirà a càrrec de Ricard Forés, regidor d'ERC a Tortosa. Hi haurà lectura de les lletres d'algunes cançons d'Obrint pas per part d'Irene López (l'autora dels contes de El cistell de les meues joguines) i Rosa Subirats (la meua filla). Podrem escoltar podcasts de Jaume Llambrich, de caire social. Hi haurà lectura de contes per part de la novel·lista xertolina Francesca Aliern, Jordi Andreu Corbaton (escriptor tortosí) i del blocaire calero Jaume Llambrich. També s'inaugurarà l'exposició Srebrenica de l'oblit a la memòria, sobre la tragèdia de la guerra als Balcans.

Finalment, els Maulets organitzen la presentació del llibre al Casal Panxampla de Tortosa a les 20.30, que anirà seguit per un sopar popular.Xavi Sarrià, cantant i escriptor, català de València o valencià de nació catalana, de ben segur que s'emportarà una dolça remor a aigua de les Terres de l'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada