Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dijous, 9 de juliol de 2009

Campredó com a referent cultural


Encara sentim de prop l'entusiasme que ens ha produït l'èxit dels certàmens firals campredonencs del darrer cap de setmana. El nostre treball està encaminat a posar Campredó al mapa i convertir-lo en tot un referent cultural. Durant els darrers 10 mesos han passat pel nostre poble tres consellers de la Generalitat de Catalunya: Joan Manel Tresserras, Jordi Ausàs i Josep Huguet, tots tres independentistes. Amb els dos primers hem tingut importants reunions de treball per consolidar les estructures administratives i culturals del poble, que han estat força fructíferes. L'aposta de Tresserras pel Curt redó ha estat una de les garanties de l'èxit espectacular aconseguit. Com també ho ha estat l'estret contacte amb la Delegació del govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, ja que hem aconseguit la implicació directa de Lluís Salvadó, Xavier Vega, Josep Felip Monclús i Carles Pasqual.
Ens enorgulleix de debò el fet que durant el 2009 han passat per Campredó dos agents culturals importants provinents de València ciutat: Xavi Sarrià, el cantant d'Obrint pas, i Samuel Sebastian, cineasta i guanyador dels darrers premis Octubre de Teatre. Tots dos varen poder gaudir de primera mà de l'ambient campredonenc i van apreciar la nostra feina. També hem comptat amb la presència dels tres luthiers més importants dels Països Catalans: David Bagué, Xavier Vidal, i Sedó. Tot un luxe...
A més, el treball del Grup de recerca històrica, que dirigeix el rector Víctor Cardona i del qual també formem part alguns membres de Soldevila, ens ha permès comptar amb tres conferències de tres grans especialistes en el món templer a Catalunya: Dr. Joan Fuguet, Dr. Antoni Virgili, Dr. Laureà Pagarolas. Soldevila organitzàrem una altra instructiva conferència de l'arqueològa ampostina Cinta Montañés, en el marc de la presentació del projecte de restauració del patrimoni templer campredonenc del qual s'encarregava el Departament de cultura de la Generalitat de Catalunya.
Ens trobem en un excel·lent moment culturalment parlant a Campredó. Hi ha un intens treball literari d'autors com Oriol Gracià i Emigdi Subirats; un interessant esclat blocaire que ens permès consolidar-nos com la quarta població ebrenca en nombre de blocs; la tasca artística d'Eduard Gas, Neus Arasa, Ramon Oliete o Verònica Mulet va aprofundint-se; la força d'aquests quatre joves cineastes: Roman Aixendri, Josep Gutiérrez, Oriol Gracià i Germán Machí, ens fa ser optimistes sobre el seu futur artístic; la tasca creadora del pessebrista Germán Machí Castells; la consolidació de grups de música popular com Terrer roig i Va de vent amb músics campredonencs com Robert Tajada, Sofia Morales i Sergi Massip.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada