Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dilluns, 13 de juliol del 2009

Història de la Unió Esportiva Campredó (1)



Els orígens de l'esport rei a Campredó ens porten a l'any 1934 quan un grup de joves va arranjar un camp situat al "Lligallo" i va formar un equip. Entre els pioners del futbol local destaquen Castells, Doménech, la saga dels Agramunt, Sanahuja, Chavarria, Blanco, Ropeta, Pastor, Valldepérez, etc. Van començar a disputar de manera esporàdica una sèrie de partits contra equips que representaven les penyes tortosines fins que va esclatar la Guerra civil. Acabat el conflicte bèl·lic, el 1942 es va tornar a reprendre l'activitat futbolística fent ús del terreny anomenat del "Beato", conegut com el camp del Canal. Es va decidir fundar el CF Campredó. El 6 de gener de 1944 esdevindrà la data clau per al futur de l'entitat, donat que es va inscriure a la Federació Catalana de Futbol, mitjançant una carta remesa pel President, Rafel Castellà Espuny, que incloïa els estatuts que havien de regir el club. La quota que havien d'abonar els socis era de dues pessetes al mes, a la qual calia afegir una pesseta per cada membre de la família si es disposava de l'anomenada "quota familiar". Els estatuts foren signats per en Rafel Castellà, en Joan Rodríguez i en R. Chavarria, i van ser aprovats per la Federació catalana el 9 de febrer de 1944.

L'acte de constitució i el reglament foren redactats el 5 de febrer de 1948, amb motiu de l'assemblea de socis que va tenir lloc al Cinema Machí, de la qual va sortir elegida la primera Junta Directiva. El president era Joaquim Gauxachs i Favà, i el vicepresident Joaquim Mulet i Arrufat, mentre que l'entrenador era Eduard Gas i Carles.

El nou president va llegir les resolucions, que cal situar dins d'un context i una època amb una situació social i econòmica molt diferent - traduïm del castellà: "Imposar una quota mensual de cinc pessetes. El soci que s'endarrereixi en el pagament tres mesos serà expulsat del club. El soci que per deixadesa personal no hagi pagat el darrer mes pagarà l'entrada com un no afiliat. Tot soci que marxi a prestar el servei militar, queda igualment afiliat però no li cal cotitzar. A tot jugador que se li hagin lliurat les camisetes i pantalons per a jugar un o diversos partits, tant a casa com a fora, cas que els perdi o els faci malbé, els pagarà de nou...". Veiem, doncs, que les normes estaven ben definides. A partir d'aleshores van jugar contra equips de Tortosa, com el Maichalem, Terremoto, Renfe, Betis, Sport, etc. També van competir en torneigs organitzats pel "Frente de Juventudes de Educación y Descanso". L'1 de juliol de 1949 va ser inaugurat el nou camp de futbol, que rebé el nom de "Rodeo", el qual va ser construït amb l'esforç i el treball material dels joves. La temporada 1949-50, el CF Campredó va participar en el campionat comarcal Trofeo Diario Español, amb un planter de jugadors molt competitiu: Serret, Cid, Castillo, Angelats, Puig, Paquet, Arasa, Príncep I, Labòria II, Príncep III, Paco, Bayerri, Pagà, Labòria I, Miralles, Marçà, Toni, Nando, etc. Les temporades 1950-51 i 1951-52 van incorporar nous jugador com Emeteri, Llaó, Montsià, López, Puig, Caballé, Bages. A partir de 1952, però, es quedaren sense terreny de joc i varen haver d'interrompre la seua participació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada