Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dilluns, 20 de juliol del 2009

Les Festes Majors de Campredó (1)




Les Festes majors de Campredó se celebren per la festivitat de Sant Jaume, la darrera setmana de juliol. Són uns dies de gresca i germanor, de retrobament amb familiars i altres campredonencs absents, també es dóna una calorosa benvinguda a un bon nombre de forasters. Com és habitual als pobles de les Terres de l'Ebre, destaquen les tradicionals vetallades nocturnes i les tardes de bous, durant les quals són molt populars els tradicionals berenars adobats amb una bona anguila i regats amb un bon vi.

La celebració de la Festa Major ve de lluny. El senyor Francesc Subirats Machí ens féu cinc cèntims a Soldevila de les festes celebrades l'any 1917: "Juntament amb tres companys (Quico de Machí, Manel lo Sordo i Pepe de Curto) i quatre sagristanes que ens vam buscar, vam fer festes típiques a Sant Joan. El diumenge de Carnestoltes vam sortir a captar per les cases, i recordo que ens donaven en algunes cases cinc cèntims. Per les Festes Majors de 1917, vam recollir setze duros i vam fer tres dies de festa. El primer dia vam repartir panoli, i els altres fèiem "corres" al matí i ball de jota a la tarda i a la nit, a la plaça de l'església".

El setmanari catalanista Vida Tortosina ens informa d'unes importants festes falleres i esportives que se celebraren al nostre poble al març de 1936.

durant els anys cinquanta i seixanta s'organitzaven grans vetllades en motiu de les festivitats de Sant Antoni, la Candelera, Sant Pere o el tradicional Carnestoltes, el qual estava prohibit en altres pobles de la comarca, però gaudia d'un permís especial per poder celebrar-se a Campredó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada