Què opines de la tasca feta per ERC?

T'ha indignat que ADIF hagi enderrocat els lavabos de l'estació?

dissabte, 18 de juliol del 2009

Història de la Unió Esportiva Campredó (5)




Futbol de nivell
Campredó ha donat futbolistes d'un excel·lent nivell que han realitzat una carrera remarcable en equips comarcals i fins i tot en lligues d'altres països. Destacarem la qualitat de quatre jugadors que varen perstànyer a tres generacions diferents als quals es considera els millors futbolistes locals.
L'Eduard Gas i Carles va competit amb el CD Tortosa i la UE Rapitenca durant els anys de la postguerra. Posteriorment va ocupar tasques directives i tècniques de la UE Campredó.
En Josep M. Príncep va desenvolupar una llarga trajectòria futbolística que va abraçar quatre dècades diferents, ni més ni menys, des de 1848 fins a 1974. Va defensar els colors de la UE Campredó, Pobla de Segur, CD Tortosa i Chennois de Ginebra (Suïssa). Com a jugador donava mostres de tenir una gran polivalència donat que era situat com a centrecampista, lateral o central, depenent de les necessitats de l'equip. En una de les 7 temporades que defensà la camiseta del CD Tortosa va arribar a disputat la lligueta de promoció a 2a divisió contra l'Eldenc, el Llevant i el Mestalla. Dels seus moments esportius recorda, en especial, la final del Trofeu Morcardó, donat que fou el darrer partit que es va jugar a l'històric camp de Les Corts del FC Barcelona, en el qual va marcar l'històric jugador i entrenador català, Quimet Rifé. Considera magnífiques les dues temporades que disputà amb el Pobla de Segur, ja que amb jugadors que estaven realitzant el serevei militar van aconseguir crear un equip magnífic que guanyà el campionat d'afeccionats i arribà a la semifinal del torneig de cop en el qual fou eliminat pel RCE Espanyol. Ha practicat altres esports com el futbol sala i el ciclisme.
En Martí Labòria va ser un polivalent futbolista que ocupà normalment tasques defensives com a lateral dret o central. Va estar en actiu des de la temporada 1967 fins a la 1988, en què va rebre un emotiu homenatge amb dos altres històrics del futbol campredonenc, en Josep Castillo i l'August Prades. Va defensar els colors de la OJE-Campredó (sense estar federat), de la UE Campredó, del CF Santa Bàrbara a la 2a regional, i del CD Tortosa a Preferent i 3a divisió. quan es va retirar de la competició, va practicar el futbol sala amb l'equip TAFESA, que participà en el campionat de primavera de Campredó. Durant els anys 1990 va ser president de la UE Campredó. Ha practicat altres esports com el bàsquet, la natació, l'handbol i el cros. La seua brillant trajectòria esportiva ha donat peu que la UE Campredó instaurés el trofeu estiuenc amb el seu nom l'any 2001.
August Prades es va federar el 1968 amb la UE Roquetenc, en la qual jugà durant cinc anys. Va disputar quinze temporades amb la UE Campredó des de 1973 a 1990, tot i que durant aquest període va competir dos anys amb la UE Camarlenc. Un dels episodis més importants de la seua carrera fou el fet de jugar la final del Torneig Primavera el 1977 contra l'Atlètic Ampostí, malgrat que varen perdre 2-1. Una volta jubilat de la competició, ha practicat el futbol sala amb els equips Tafesa i YKK, i ha estat dirigent i entrenador del futbol base local.
Hi ha altres jugadors que també han gaudit d'un bon prestigi i han escrit pàgines excel·lents del futbol ebrenc. Tots ells tingueren els seus orígens a la UE Campredó per després defensar els colors d'equips de categories superiors. En Marcel Mas i Josep M. Climent de la UE Jesús Catalònia i el Remolins-Bítem; Jordi Mulet Sol i Cèsar Mulet del CF Batea; David Lluch i Jaume Climent disputaren amb el CF Ampolla la promoció d'ascens a la regional preferent la temporada 2000-2001.
Futbol femení
El futbol campredonenc ha arribat a una fita important amb la Clàudia Gisbert, una futbolista que defensa els colors del Tortosa-Ebre des de la seua posició de lliure a la primera divisió del futbol estatal. Durant la temporada 1999-2000, alguns partits d'aquest conjunt es jugaren al camp de futbol La Forja. La temporada següent, 2000-01, la formació ebrenca va aconseguir classificar-se en el grup capdavanter de la competició. El millor resultat esportiu l'obtingueren precisant el maig del 2001, quan foren finalistes de la Copa Catalunya contra el CE Sabadell. Al currículum de la més brillant esportista femenina campredonenca afegirem que practicà durant quatre temporades l'handbol.

7 comentaris:

  1. Lo fill de l'alcalde està encès en contra vostra, només cal que llegiu els darrers comentaris del seu post. Una pregunta, Soldevila està al Consell Assessor?

    ResponElimina
  2. Soldevila no està al Consell Assessor de Campredó, ja que les dos associacions campredonenques representades són la societat de caçadors (representada per Manel Sanahuja) i l'associació taurina (representada per Noemí Cavallé).

    ResponElimina
  3. pos quina merda d'associacions més inútils han posat los convergents al consell de barri.

    ResponElimina
  4. Campredonenc, totes les associacions campredonenques són dignes d'estar representades al Consell Assessor. Nosaltres no usem mai el qualificatiu consell de barri, ja que, com sabràs, nosaltres voldríem que Campredó fos municipi i no li diríem mai barri. No és just el qualificatiu que els dónes, ja que cada associació té la seua idiosincràsia i el seu model organitzatiu. Personalment, sóc Emigdi, no sóc caçador ni gran afeccionat als bous (tot i que hi vaig tots els dies de festes amb els xiquets), però valoro positivament la trajectòria llarguíssima de l'associació de caçadors campredonenca. A més, el "coto" campredonenc ens serveix per configurar el terme municipal que ens pertoca. Quant a la penya taurina (abans m'he errat posant associació) fa un important paper a les festes majors i agrupa els afeccionats locals al correbous, una festa ebrenca molt arrelada (tot i que no sigui molt del meu gust). Des de Soldevila ens encanta reivindicar l'associanisme campredonenc, com estem fent amb aquesta menuda història del futbol local. Com també volem fer-ho amb la història de les festes majors properament. És molt injust desqualificar associacions que fan la seua feina d'acord amb els seus interessos. Jo només menyspreo associacions de caire racista, homòfob o de promoció de la violència.
    Salut i lluita

    ResponElimina
  5. Per cert, campredonenc, m'oblidava, no les van triar els convergents, van ser votades per la resta d'associacions que varen assistir a una reunió per triar representants al Consell Assessor. En pertoquen, legalment, únicament dos. No recordo si Soldevila vàrem rebre vots, crec que no.

    ResponElimina
  6. Jo, encés? Emigdi, explica-li bé les coses a este "Campredonenc". Encara que aquest qualificatiu jo no li ficaria pel menyspreu que té a les associacions, i per tant, a la gent de Campredó. Perquè si no ho sap, les associacions representen un grup de gent del poble, o fora, i que justament no representen a cap partit polític. I a la vegada que fan una feina a lloà per la seva tasca desinteressada.
    Jo lo únic que vaig dir al meu bloc és que al Consell Assessor hi ha el representant d'ERC i que a la vegada és membre de l'associació Soldevila. I per això he d'estar "encés" amb vosaltres? Ja saps que sempre que faci falta des de l'associació soldevila jo hi aniré amb molt de gust a donar un cop de ma.
    Bé, bones festes a tots! (inclòs al "Campredonenc", si ve a les festes...es clar. Com diu al meu bloc que les festes de Campredó són una "merda"...

    ResponElimina
  7. Manel,
    T'agraeixo el comentari. Ja he contestat respecte a les associacions: mai no qüestionaria quines associacions han de formar part del Consell Assessor. Tots voldríem que fossin les més afins a nosaltres, però ha de ser una votació democràtica. Crec que Soldevila, quan es van triar, ni tan sols volíem ser-ho. Potser ara seria diferent perquè estem molt més actius, però tots tenim èpoques amb interessos diversos. L'únic que vaig fer va ser puntualitzar que Soldevila no hi érem al consell com a associació, diferent és que Pepe hi sigui com a ERC.
    Quant a festes, a xalar tots i tampoc no hem de jutjar abans d'hora. De fet, jo mai no he jutjat cap comissió de festes, perquè, independentment que ho facin més bé o més malament, ells estan treballant mentre nosaltres ens ho estem passant bé. Això no vol dir que no poguem opinar sobre diferents aspectes relacionats amb les festes. Jo, per exemple, m'agradaria menys tardes de bous i algun altre tipus d'activitats. Però he de reconèixer que la majoria vol això. Enguany perquè hem acabat esgotats amb la fira (varen ser dies molt intensos per nosaltres), i jo amb les opos, però si algun any volem canviar alguna cosa, també cal plantejar-ho i organitzar-ho. Tampoc mai no has d'esperar que els altres organitzen les activitats que tu vulguis.
    salut i bones festes a tothom

    ResponElimina